MENÜ

Avcı'dan kaçış yok

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Antalyaspor’un başlangıç 11’ini görünce Abdullah Avcı elini ovuşturmaya başlamıştı. Leonardo gittikten sonra tamamen futbolcu takımına dönen Antalyaspor’da Eto’o sahadayken sorun yoktu ama erken sakatlanıp çıkınca işler sarpa sardı. İşte orada bir teknik direktöre ihtiyaç duydular. Eto’o çıktığında zaten sahada santrfor karakterli 3 oyuncu vardı ve üstüne bir de El Kabir girince iyice halı saha takımına döndüler. Zaten El Kabir de fazla kilolarıyla Başakşehir defansının arkasına varamadan ya yoruldu ya sıkıldı, Antalya topu önde tutamadı. Antalyaspor, ligin kadro mühendisliği en ilginç takımı. Ön tarafta yetenek yığılması yaşanırken, geri dörtlü ligin en vasatı.

Adebayor’u aradılar

Başakşehir çok erken geri düşmenin paniğini beklenenden fazla yaşadı. Bunda cezalı Adebayor’un yokluğunun payı büyüktü sanırım. Zira Togolu santrfor Başakşehir’in bu sezon en faydalı oyuncusuydu. Orta sahaya kadar çıkıp oyunun kurulumunda yer alan santrfor yerine bekleyen Mehmet Batdal’la oynamak işi tamamen Visca-Mossoro’nun bitiriciliğine yıktı. Bu da kaleci Ferhat’ı neredeyse yıldız yapıyordu. Duran toptan gelen Epureanu golü bile Antalya’nın direncini kırmaya yetmedi.

Avcı’nın hamleleri

Batdal yetersizliğine 73’e kadar dayanan Avcı’nın hamleleri maçın gidişatını değiştirdi. Mevlüt, İrfancan ve Napoleoni değişimleri Başakşehir’i delici setlere ulaştırdı. Başakşehir tecrübeli takım olmanın meyvelerini bu tür maçlarda yediği sürece yarışta kalır. Ama Avcı’nın bir daha Adebayorsuz kalmayı göze alacağını hiç sanmıyorum. Maçın yıldızlarından olan Epureanu’nun Kasımpaşa maçında cezalı duruma düşmesi uykusuz gecelerin habercisi.

YORUM YAZ