MENÜ

Antrenör farkı

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Yer: TT Arena...

Başrolde iki farklı antrenör...

Ersun Yanal yabancı oyuncularının büyük bir kısmıyla havalimanında tanışma fırsatı bulmuşken, Prandelli'nin Sneijder, Umut ve Semih'i yedek bırakışı tam bir israf. Allah antrenörün müsrifinden korusun dedirtti nihayet İtalyan hoca...Galatasaray'ın sadece Trabzon yenilgisinde değil, sezon genelindeki Şampiyonlar Ligi hezimetlerinde de Prandelli'nin doğrudan etkisi var.

Ersun hocanın Halilhodziç'ten sonra Trabzonspor'da değiştirdiği ilk şey oyuncuların ruh hali oldu. Maç öncesi ısınırken futbolcuların yüzünde açan güller biraz da Yanal etkisinin göstergesi. Sneijder, Umut ve Semih'in kulübede oluşuna sanırım sahada en çok sevinen Yanal'dı. Ekici merkezde Özer sağda çift oyun kurucu olunca, Sneijder'in yokluğunda Galatasaray için işler hayli zorlaştı. Evet ilk 20 dakika sonunda istatistiklerde GS 4, TS 2 gol pozisyonuna girmişti. Fakat oyunun dengesi hep Trabzon'un elinde kaldı.

Bir poker ustası gibi

Bosingwa 32 yaşından sonra Milli Takım'a yeniden seçilmenin coşkusunu eksiksiz yaşamaya devam ediyor. Ersun hocanın sahadaki 3. oyun kurucusu oldu. Gitti geldi, bindirdi ortaladı, savundu. Bir sağ bek nasıl oynarın tanımını yaptı.

Vahid hocanın ısrarla ön libero yapmaya uğraştığı Medjani'yi stoperde kullanmak Ersun hocanın yaptığı doğrulardan sadece birisiydi. Cezayirli stoperin iki yan top golü bir tesadüf değil, doğru zamanda doğru yerde bulunmanın getirisi. İlk golden önce Cardozo'nun şutunda çizgideki Yekta'nın eline çarpan top net penaltıydı. Sahada hakem sayısını artırdığımızdan beri hatalar bitmek bilmiyor. Çizgi hakemleri biraz da bunun için yok mu? Üç metre mesafedeki alanı taramak bu kadar zor olmasa gerek.

Ersun hoca, 30 yaş ortalamasıyla Fenerbahçe'yi dinamik bir takım haline getirmişti. Trabzonspor yaş ortalamasının 25,8 olduğu düşünüldüğünde Galatasaray karşısındaki dinamizm kimseyi şaşırtmıyordur sanırım.

Sezon sonu lig değerlendirmesi yapılırken, bence başlangıç noktası 10. hafta olur. Kağıtlar yeniden karıldı ve dağıtıldı. Trabzon'un eli bu oyunda çok kuvvetli. Ersun Yanal gibi bir poker ustası ve onun elinde kullanacağı kozlar var.

Prandelli, Sneijder'i çok mu seviyor?

Prandelli'nin bu sezon rotasyon kılıcını Sneijder'in boynundan eksik etmeyişi çok hayra alamet değil. Kadro açıklandığında sizi bilmem ama benim aklıma ilk olarak Prandelli'nin Sneijder'i çok sevdiği geldi! Nasıl gelmesin ki? Hoca maç öncesi Lig TV mikrofonlarına Sneijder'in sezonda 80 maç oynamasının mümkün olmadığını söyleyince bu fikrimden emin oldum. İşte oyuncusunu düşünen bir hoca. Ama bu duruma Muslera ile Chedjou çok bozulacak. Yazık değil mi onlara? Öyle ya Muslera, 10 Kasım'da İstanbul'dan yola çıktı, 14 Kasım'da Kosta Rika, 19 Kasım'da da Şili'ye karşı Uruguay formasını giydi ve 18 saatlik uçak yolculuğuyla Florya'ya döndü. Ama Trabzon karşısında sahada.

Peki Chedjou...Aynı tarihte Atatürk Havalimanından uçtu Kamerun Milli Takımı'yla Tunus'u 4-1 yendikleri maçta 90 dakika oynadı, Yaounde'den uçakla 7.500 km yol katederek Florya'ya ulaştı. Sanırım Sneijder'in ayrıcalığını merak ediyorlardır!

80 maç oynamak mümkün değil

Önce şunu hatırlatmakta fayda var sayın Prandelli'ye. Üst düzey bir futbolcu sezonda 80 maça ulaşamaz. Özellikle de Galatasaray seviyesindeki bir takımda maksimum oynayacağı maç sayısı 55'i geçmez. Buna bir de Milli Takım maçlarını koyduğunuzda (Maksimum 8) 65'e bile ulaşması zor. Zira geçen sezon Sneijder Mancini'nin takımında 42 maç oynadı (40'ı ilk 11), artı Dünya Kupası eleme grubu maçları ve Dünya Kupası maçlarını da koyduğunuzda toplamda 54 resmi maça çıkmış. Dirk Kuyt'ın 2012/13 sezonunda 56, Baroni'nin 59 maça çıktığı düşünüldüğünde son derece makul bir sayı. Yani Prandelli'nin oyuncusunu korumak için sarıldığı argüman 1. dakikadan çöktü bile.

Çok önemli diğer mesele ise böylesine büyük bir maçta Sneijder'in rotasyona uğrayacak en son oyuncu olması gerçeği. Sneijder sağlıklıyla dünyanın her ölçekteki takımında banko ilk 11 oynar, Galatasaray'da iki kere oynar.

YORUM YAZ