MENÜ

Anahtar Oğuzhan'ın cebinde

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Beşiktaş, Avrupa Ligi’ndeki 3 maçında da büyük takım oyunu oynadı. Hapoel’e karşı 2, Olympiakos’a karşı ilk maçta topa sahipti ve pozisyon oyunundan taviz vermedi. Topun Beşiktaş’ta kalması yine Güneş’in öncelikli hedefi olacak.

Beşiktaş, Vodafone Arena baskısını Olympiakos’a hissettirmek istiyorsa Oğuzhan’ın becerikli ayakları ve zekasından maksimum faydalanmak zorunda.

Atina’da Tolgay ile başlayan Güneş, ilk yarı öne gitmekte zorlansa da Oğuzhan’ın girişiyle sadece topa sahip olmamış, geçiş oyununu da kusursuza yaklaştırmıştı. O yüzden bu gece maçın seyrini yine Oğuzhan’ın geçiş oyunundaki becerisi belirler.

Kanatları boşaltmak felaket olur

Şenol hoca, Kayseri’ye karşı Babel’i çıkarıp Tolgay’ı sokarak kanatları boşaltmanın bedelini 2 puanla ödedi. Olympiakos’a karşı yapılmaması gereken ilk hamle kanatları boşaltmak olur. Quaresma varken Babel’i solda kullanıp Aboubakar’ı önde oynatmak en mantıklı seçenek gibi görünüyor. Olympiakos’un Brezilyalı kanat forveti Seba sakatlıktan döndü. Gökhan Gönül’ün savunmada Seba’ya yetmesi için desteğe ihtiyacı olacak.

En zayıf halka: Tosic-Mitrovic

Güneş, Beşiktaş’a geldiği günden beri sol stoper istiyor. Olympiakos’a karşı Mitroviç sağda, Tosic sol stoperde oynayacak. Marcelo yokken Beşiktaş’ın en zayıf karnı defans göbeği olacak. Atina’da Cambiasso’nun attığı kafa golü ders olmalı. Tosic çok fazla kayıyor, yerden kalkmıyor. Mitroviç ile yüksek topa konsantre olması Beşiktaş için maçın anahtarı olur.

Fabri için tarihi fırsat

İlginçtir Fabri, Beşiktaş’a transfer olana kadar sadece Deportivo’da 2014/15 sezonunu tam kapasite oynayabilmişti. En büyük şansı, Şenol Güneş gibi kaleciden anlayan efsane bir kaleci ile çalışıyor oluşu. İnsana şans gülmeye başladı mı arkası gelirmiş, Fabri’ye de 27’sinden sonra yağmaya başladı. İspanya Milli Takımı’nın başına tıpkı Güneş gibi bir başka kaleci Julen Lopetegui geçti. Fabri’nin kalecilik özellikleri standart ama futbolculuk meziyetleri standart üstü. Beşiktaş’ın top hâkimiyetine dayalı pas oyununda bir libero gibi oynuyor. Olympiakos’a karşı defansın güvenle çıkması Fabri’nin ilk 10 dakikadaki futbolculuk özelliklerine bağlı. Vodafone Arena baskısı için onun ayaklarına ihtiyaç olacak. Şayet Fabri, Beşiktaş ile Avrupa Ligi’nde çizgisini korursa İspanya Milli Takımı için geniş havuzda kendine yer bulabilir.

YORUM YAZ