MENÜ

Advocaat takımı kaybetmiş

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Fenerbahçe, sadece bu sezonun değil belki de son yılların en kötü futbolunu oynadı Krasnodar’a karşı. Emenike kötü, Lens kötü, Sow kötü... Peki kim iyi? Fenerbahçe’de son bir aydır sorun da bu zaten. Futbolcuların iştahı yok. Yemeğe zorla oturtulmuş cılız çocuk gibiler. Bu kadar kötü futbolun eminim ki Advocaat cephesinde çok daha farklı mazeretleri vardır. Ne olursa olsun bu isteksizlik hocaya yazar. Ara transfer döneminde oyuncu alınmadığından beri Advocaat her maç sonrası birkaç oyuncuyu suçlayarak takımı kaybetmiş. Her maç oyuncuyu yakarsan, futbolcun da ilk fırsatta seni yakar. Bu kötü futbolu, isteksizliği başka türlü açıklamak çok güç.

Emenike herkesi yaktı

Forvetlerin rakip kaleye giderkenki iştahlarıyla kendi kalelerine dönüş iştahları aynı olmaz. Fenerbahçe’nin 4. dakikada yediği golü en hafif şekilde böyle tarif edebiliriz. Ama yetmez. Emenike, Türkiye’de oynayıp Rus Ligi takvimine göre futbol yaşantısını sürdürdüğü için maç eksiğini fazlasıyla hissettirdi. Nijeryalı tıpkı Krasnodarlı futbolcular gibi tam 2 aydır maç oynamıyor. Ama Krasnodarlılar futbolu bu kadar özlüyorken nasıl oluyor da Emenike bu oyundan bu kadar nefret edebiliyor anlaşılır gibi değil... Emenike gibi patlayıcı kuvvete sahip forvetin topun karşısında duran bir takımın birinci santrforu olması gerekirken aylardır futboldan uzak kalması tamamen kendisiyle ilgili. Bunu bir kez daha anlamış olduk. Krasnodar’ın 1.92’lik ağır stoperi Martinovich topla hareketlendiğinde önünde Emenike var ve öylece seyrediyor. Nijeryalı, takibi yarıda kesip Hasan Ali’yi hamleye mecbur bırakınca Fenerbahçe’nin adam adama savunma düzeni darmadağın oldu.

Topal ve Souza ile bu kadar

Fenerbahçe’nin tek sorunu bu gol değil elbette. Emenike ile oynuyorsan defans arkasına top indirmeyi planlamışsın demektir. Fakat merkezden tek bir isabetli pas gelmedi. Kabul etmek gerekir ki, artık günümüz oyununda tek yönlü ön liberolar devirlerini tamamladı. Devir artık Kante (Chelsea), Fabinho (Monaco), Casemiro (R.Madrid) gibi topu işleme becerisi olan orta saha oyuncularının devri. Mehmet Topal ve Souza ile Fenerbahçe bu kadar oynar, fazlasını kimse beklemesin. 2 yıldır Fenerbahçe’de çözülmesi gereken birinci sorun bu. Krasnodar’a karşı merkezden defans arkasına inen bir tane bile top yoksa Emenike ile oynamanın faydası değil zararı olur. Bu oyuna 1-0 fena skor değil. İnanılır gibi değil ama sanırım maçı izleyen herkes Fenerbahçe’nin bu oyununa karşılık bunu içinden geçirmiştir. Rövanşta bu oyunla işler kolay olmayabilir ama Krasnodar’ın yeteneksizliği ve Fenerbahçe’nin saha avantajı düşünüldüğünde yine de umut var...

YORUM YAZ