MENÜ

Advocaat ne zaman risk alacak?

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Fenerbahçe kadrosu Advocaat’ın her maç sonunda yerin dibine soktuğu kadar yeteneksiz oyunculardan kurulu değil. Önce bu konuda bir anlaşalım. Bu oyuncu grubunun Krasnodar’dan, Karabük’ten, Kayseri’den daha kötü olduğunu iddia edecek bir tane futbol aklı olabilir mi? Biraz fazla işçilik isteyen bir kadro denir ama asla Advocaat’ın itibarsızlaştırdığı kadar düşük kalite bir kadro değil. Bu turun geçilememesinde fatura öncelikle Advocaat’ı yazar.

Çift ön libero virüsü

Çift ön liberolu sistem Pereira’nın Fenerbahçe’ye bulaştırdığı bir virüs. İki yıldır bu virüs Fenerbahçe’yi hasta etti, yataklara düşürdü, tribünleri boşalttı. Taraftarı kimse suçlamasın, dün Krasnodar’a karşı tribünler takımı maçın içinde tuttu. Advocaat’ın en büyük günahı şikayet ederken çözüm üretmemesi. Fenerbahçe için hücum futbolu imkansız değil. Taraftarı karamsarlığa itmenin alemi yok. Arkada 4’lü oynamak garantici bir kafanın ürünü. Çünkü daha defansif bir sistemdir. Önüne de iki defansif orta saha koymak için Pereira ya da Advocaat olmaya gerek yok. Antrenörlük biraz ince işçilik gerektirir. Topal’ı geriye çekip maça 3’lü başlasa İsmail’i önde tutabilecek, Sow’u RvP’nin yanına sokup 2. santrfor yapacak, Fenerbahçe’nin dünyası değişecek. Hiç oyuncu değiştirmeden her şekle girebilecek bir takımın Krasnodar’a karşı elenmesi maalesef tamamen Advocaat’a yazar.

77 numara kabusu oldu!

Maçtan önce Advocaat’ın ‘77 numaraları iyi oyuncu’ dediği Kabore, 2009/10 sezonunda Fransa Ligi’nde devrim yaparak şampiyon olan Marsilya’nın orta sahasında Didier Deschamps’ın Eduard Cisse ve Stephane M’Bia ile prenslerinden olan oyuncu. İşte o Kabore zaten merkezden gidemeyen Fenerbahçe’yi tek başına durdurabiliyorsa oyunu kanatlara doğru genişletmek birinci çıkış kapısıydı. Ama hocanın ‘sıfır risk’ kafası 70’e kadar oyunu seyretmesini emrediyor. Fernandao ve Volkan Şen girdikten sonra İsmail’i arkada bırakıp son 20 dakikayı 3’lü oynamak Topal ile Souza’yı ayırmadıktan sonra işe yaramaz ki.

Yazık...

Fenerbahçe, Emre gittiğinden beri, Pereira’nın bulaştırdığı çift ön libero virüsüyle artık baş edemiyor. Bu takım üretmiyorsa bunun tek sorumlusu oyuncular olamaz. Advocaat’ın artık iğneyi kendine batırması gerek.

YORUM YAZ