MENÜ

Advocaat'ın Fenerbahçesi

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Futbolda antrenörünün şeklini alan takımlar başarı merdivenlerini adım adım çıkarlar. Mourinho’nun İnter’i, Guardiola’nın Barça’sı, Heynkes’in Bayern’i ya da Simeone’nin Atletico’su gibi artık rahatlıkla Advocaat’ın Fenerbahçesi’nden bahsedebiliriz. Topun karşısında çok doğru duran, merkezde kurduğu baskıyla oyunun dümenini elinde tutan ve çok zor gol yiyen bir Fenerbahçe’den.Maçın başından itibaren Fenerbahçe dağılmadan, birbirinden kopmadan ve pozisyon hatası yapmadan oynadı.

‘Bu orta sahayla bileği bükülmez’

Advocaat’ın Fenerbahçe’ye bu sezon en büyük hediyelerinden biri Lens ise diğeri de kesinlikle Josef de Souza. Pereira döneminde vasat bir orta saha oyuncusuyken Advocaat Fenerbahçesi’nin vazgeçilmezi olmayı başardı. Fenerbahçe, Volkan’dan Souza’ya kadar arka 7’liyi hiç değiştirmiyor. Oyun pratikleri geliştikçe iyice kemikleşen bir yapıya büründüler. Fenerbahçe, çok zor gol yiyen bir takıma dönüştüyse bunda kadro değişkenlerinin az olmasının payı büyük.

Volkan’daki değişim

Sezon başında Monaco, Başakşehir, Kayseri ve Bursa kazalarıyla ciddi mental kırılma yaşamıştı Fenerbahçe. Volkan Demirel’in o süreçte en azından faturanın KDV’sinden sorumlu olduğunu düşünenlerin sayısı hiç de az değildi. Volkan’ın yükselmesi demek Fenerbahçe’nin yükselmesi demek. Bu konu tartışmaya kapalı bir konu bence. Feyenoord’a karşı büyük oynadı, çizgiden imkansıza yakın bir kurtarış yaptı. Volkan artık 36’sına merdiven dayamış bir oyuncu ancak 20’li yaşlarındaki kadar güçlü. Belli ki çok iyi çalışıyor ve daha da önemlisi takımın sahibi olduğunu arkadaşlarına hissettiriyor.

Bir Sow klasiği

Dünyanın en güzel şiirlerini okuduğunuzda içerisinde dağarcığınızda olmayan bir kelime olmadığını görürsünüz ama siz o şiiri yazamazsınız. İşte orası şairin yeteneği, kaleminin inceliğidir. Sadece gıpta edersin, eserden keyif alırsın. Sow’un attığı röveşata gollerini izleyen meslektaşları bence aynı şeyi hissediyorlardır. Senegalli golcü için United, Rize ya da Feyenoord farketmiyor sık sık röveşata deniyor ve atıyor. Bu, Sow için sıradan bir şey haline geldi. Son bir ayda attığı 5 golün 3’ü röveşatayla. Başkası için zor hatta imkansız olan neredeyse bir ritüel artık Sow adına.

YORUM YAZ