MENÜ

Abdullah Bey ne yapıyorsunuz?

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Visca, Mossoro, Cengiz... Başakşehir’in Epureanu ve Yalçın’ın yokluğunda stoper tandemi en zayıf karnıyken, top tehlike bölgesine hiç gelmiyorsa nedeni bu üç oyuncu. Avcı’nın üç atlısı öyle bir başladı ki maça, Başakşehir Beşiktaş’a iki yıldır kimsenin yapamadığını yaptı.

Rize’deki insanlık dışı kavga olayı Başakşehir’in imajından çok şey götürmüş olsa da futbolundan toz bile koparmamış, onu gördük Beşiktaş maçında. Epureanu ve Yalçın’ın cezalarıyla Beşiktaş gereğinden fazla özgüven yüklenmiş. Abdullah Avcı’nın Adebayor’dan başlattığı savunma stoperlerin kabusu olunca Beşiktaş’ın arıza lambası erken yandı.

Avcı’nın 3 atlısı

Visca, Mossoro, Cengiz...

Başakşehir’in Epureanu ve Yalçın’ın yokluğunda stoper tandemi en zayıf karnıyken, top tehlike bölgesine hiç gelmiyorsa nedeni bu üç oyuncu. Avcı’nın üç atlısı öyle bir başladı ki maça, Başakşehir Beşiktaş’a iki yıldır kimsenin yapamadığını yaptı ve henüz 17. dakikada 3 gol birden attı. Bunu son iki sezonda Benfica dışında başaran takım olmadı, o bile 31’de 3-0’ı yakalayabilmişti. (Kiev’de Beck çok erken kırmızıyla atıldı ve 32’de 3-0 olmuştu). Bu sezon Galatasaray’ı iki maçta da yenmek, kupada üç gün önce Fenerbahçe’ye 11 dakikada 2 gol, Beşiktaş’a 17 dakikada 3 gol atmak. İnsan ister istemez soruyor; Abdullah Bey ne yapıyorsunuz?

Bu çocuk aşmış

Mossoro ilk golde pozisyonu hazırlarken orta yapıp risk almaktansa garantiye gidip görerek Cengiz’e pas verdi. Sanırım Cengiz için attığı gol kadar önemli bir başka şey var, o da ‘garanti oyuncu’ sınıfına daha ilk yılında yükselmiş olması. Hele golden önce Marcelo’ya uzaktan attığı çalım tam bir yetenek gösterisi. Üzerine attığı ikinci gol ise başka bir seviyenin göstergesi.

Oğuzhan değil Talisca!

Oğuzhan genelde kaybedilen maçlardan sonra çokça eleştirilir. Çoğu da haklıdır. Zira son dönemlerde Oğuzhan’ı merkezde çaresiz bırakan Talisca’nın top kayıpları. O top tutamadığında Beşiktaş duvara karşı hücum ediyor. Sonra 90 dakika bir frikik atsın diye herkes bekliyor. Sosa ile Oğuzhan’ın uyumu çok iyiydi, çünkü Sosa blok arasına yaslanıp top istiyordu. Talisca hep ayağına bekleyip, şuta yöneliyor. Haliyle bunun bedeli de bu tip maçlarda ağır oluyor. Beşiktaş’ın şampiyonluk yarışında zor bir fikstürü aşmak zorunda olduğunu hatırlatmakta fayda var. Şayet Beşiktaş, önümüzdeki hafta Fenerbahçe’ye kaybederse rüzgarın yönü değişebilir. Bu durumda ortaya yeni bir matematik çıkar ki, sadece kalbi sağlam olanlar Mayıs ayını huzurla tamamlar.

YORUM YAZ