MENÜ

Yardımcılar, hiç yardımcı olmadı

Abone Ol Google News

Geçen sezonun çifte kupalı şampiyonu Beşiktaş’ın, seyircisinin önünde oynadığı ilk maçına taraftarlarının ilgi göstermemesi, belki de istenilen, bekleninlen yıldız transferlerin yapılmamasına bir tepkiydi. Mustafa Denizli’nin hafta başından beri Beşiktaş taraftarını stada çekebilme demeçleri de fayda etmemiş anlaşılan.
Böyle maçlar aslında hakem için kolay geçebileceği duygusu taşısa da gerçekte hakem triosunu zorlayacak müsabakalardandır.

Haberin Devamı

Tempoya katkı sağladı
İlk 45 dakikada hem tempo vardı hem de bolca gol pozisyonu. Bunda da, karşılaşmanın hakemi Deniz Çoban’ın, oyunu oynatma isteği etkin bir rol oynadı. Çoban bu yönetimiyle zevkli bir ilk yarı oluşmasına katkı sağladı. Bu devrede hakemin Murat Ceylan’a 3. dakikada gösterdiği sarı kart bence gereksizdi. Aynı Murat Ceylan, 45. dakikada kollarını kaldırarak, topa eliyle müdahale etti. Bu pozisyonda ikinci sarıyı gösterse, Murat oyun dışı kalacaktı. Böyle pozisyonlarda hakemin yorum hakkı olsa da, öncelikle ilk gösterilen sarı kartların ne kadar önemli olduğu ortaya çıkıyor. Kritik ofsayt bayrakları kaldıran Gökhan Memişoğlu’nun en doğru bayrağı Holosko’nun attığı gole kaldırdığı bayraktı. Serdar Özkan’ın bir metre geriden çıkışına, yeri çok iyi olmasına karşın bayrak kaldırması büyük bir hataydı.

Haberin Devamı

Nihat’a aldatmadan sarı kart
İkinci yarı oyun Beşiktaş’ın baskısı altında geçti. Nihat’ın kaleci Mahmut ile girdiği pozisyonda devam kararı doğruydu. Nihat’a kalecinin hiç teması yok. Yıldız oyuncunun, hakemi aldatmadan sarı kart görmesi gerekirdi. MHK’nın “temaslı pozisyonlara kart göstermeyin” uyarısı olsa da, abartılı atmalarda mutlaka kart gösterilmeli. Çoban burada hatalı davrandı. Fink’in yerde topa eliyle yaptığı müdahaleye gösterdiği sarı kart doğru. Pozisyonların bol, mücadelenin fazla olduğu bu müsabakada, Deniz Çoban’ın oyunun geneline bakıldığında başarılı bir maç çıkarttığını söyleyebiliriz.

Hakem değil Denizli konuşulur
Otorite kullanımı iyiydi. Yardımcılarına uydu ama iki yardımcı hakemin ofsaytlarda hatalı bayraklar kaldırdığını söylemek mümkün. Bu konuda da Deniz Çoban’ın yardımcılarına güvenmekten başka yapacak bir şeyi yoktu.
Tempolu, hareketli, pozizyonu fazla bir maç oldu. Ama hakemin konuşulacağı bir maç değildi. Maçta en çok konuşulacak konu, Beşiktaş Teknik Direktörü Mustafa Denizli’nin ikinci yarıdaki oyuncu değişiklikleriydi bana göre.

YORUM YAZ