MENÜ

Waterman'a kırmızı kart çok ağır!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Waterman topa elle dokunuyor. Topun gidiş yönünde hiç Beşiktaşlı futbolcu yok, tam tersi Karabüksporlu oyuncu var. Hakem Bülent Yıldırım’ın kırmızı kart kararı çok ağır oldu. Sadece serbest vuruş verseydi, durum daha normal karşılanırdı.

42’de Karabüksporlu Erdem kalecisi Waterman’a pas veriyor. Demba Ba, topu kovalayıp hafif baskı yapınca Waterman da kayarak ellerini yere sabitlemiş bir şekilde topa geliyor. İlk olarak Waterman’ın topa hamlesi yok. Top da zaten arkasındaki Karabüksporlu oyuncuya doğru gidiyor. Topun ve pozisyonun geliştiği noktada Beşiktaşlı bir oyuncu da bulunmuyor. Bu pozisyona Bülent Yıldırım yaklaşık 10-15 metre uzaklıkta. Her şey görüş alanı içerisinde, pozisyona gayet hakim. Ancak 60-70 metre mesafedeki yardımcısı pozisyona müdahale edip, ‘net gol şansı’ kararıyla Waterman’a kırmızı kart veriyor. Bülent Yıldırım pozisyonun kırmızı kart olmadığını görmesine rağmen yardımcısına yenik düşüyor. Varsayalım ki Waterman eliyle oynadı. Buradan sadece ‘elle oynamadan serbest vuruş kararı’ çıkmalıydı.

Necip’in kartı doğru

58. dakikada Necip’in Ahmet İlhan’a yaptığı müdahale doğru kırmızı karttı. Yalnız, bu pozisyonun devamında kullanılan serbest vuruşta Gökhan Töre yaklaşık 4-5 metre barajı bozup kendisine avantaj sağlıyor. Bülent Yıldırım, bu pozisyonda oyunu durdurup, atışı tekrar ettirip Gökhan’a da sarı kartı gösteribiliyor mu? Atışı tekrar ettirip, Gökhan’a kart gösterseydi ben de helal olsun işte hakemlik bu derim. Söylediklerim bunun yanında hikaye kalırdı. Şimdi sormak lazım, Karabükspor kalecisi haybeye atıldı mı? Maçın gidişatına hakem ve yardımcısının doğrudan etkisi olmuş mu? Ama bunlar herkesi bu duruma alıştırdılar. Aynen bu kararları vermeye devam ediyorlar.

YORUM YAZ