MENÜ

MHK'dan skandal talimat değişikliği

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

MHK tarafından yapılan adaletsiz hakem atamaları öyle bir hale geldi ki, artık isteseler de sorunsuz bir hafta geçiremiyorlar. Çünkü hata yapan hakemleri bilerek ve isteyerek koruma altına alıp bunlara sürekli maç verilmesi; diğerlerinin unutulması, bir kısmının da yok sayılması, hataların da artmasına neden oldu. En son geçen hafta hazırlayıp, yürürlüğe sokturdukları yeni talimatın bazı maddelerinde adaletsizce yapılmış değişiklikler var. Bu zamana kadar bu talimat, hiçbir dönemde böylesine saltanat süren bir anlayışla hazırlanmamıştı. Bu talimatın özeti şu; ben MHK olarak istediğimde bir hakemi, kariyeri, maç puanı ve gözlemci notları ne olursa olsun küme düşürme yetkisine sahibim. Aynı zamanda buna kimse itiraz edemez... Bu talimat ne insan haklarına ne de vicdan duygusuna sığar.

Tolga Özkalfa klasiği!
Gelelim 24. hafta analizine... Trabzon-Gençbirliği maçında Tolga Özkalfa yine her zamanki gibi yaptığı hatalar ile öne çıktı. Gençler’in ilk golü ofsayt. Kahe kaleci Onur’un önünde ve görüş alanı içerisinde kaleciyi onu rahatsız edip, topu görmesini engelliyor. Sandro oyunun son dakikasında iki Trabzonlu futbolcu tarafından kıskaca alınıyor ve cezaalanı içinde çekilerek düşürülüyor. Pozisyonu oynatan hakem, Trabzon’un ikinci golünü, bir de ofsayttan kazanmasına neden oluyor. Tolga için fark etmez... Sürekli maç alan hakem olduğu için hata yapmış, neticeye etki etmiş, önemsiz. Diyarbakır-Bursa karşılaşmasının aylardır böyle olacağı konuşuluyordu. Mustafa Kemal Abitoğlu maçı oynatmak adına her türlü sabrı denedi ve sonuçta doğru bir şekilde tatil etti.

Makukula atılmalıydı
Kasımpaşa-Kayseri mücadelesinde Barış Şimşek, Makukula’yı rakibine attığı dirsekten dolayı oyundan ihraç etmesi gerekirken, bu oyuncunun Kayseri’nin ilk golünü atmasına sebebiyet verdi. Maçın son dakikasında ise Kasımpaşalı oyuncunun göğsünden seken topta elle oynadı diye verdiği serbest vuruş golle sonuçlanınca Kasımpaşa’nın 3 puan almasına engel oldu. Hüseyin Göçek’in yönetmiş olduğu Manisaspor-Denizlispor karşılaşmasında Güray’ın ayağının kırıldığı pozisyonda kasıt yok. Tamamen oyun gereği iki oyuncu topa müdahale etmek isterken meydana gelen bir kaza. Sivasspor’un evinde İstanbul Belediye’ye mağlup olduğu karşılaşmada Tevfik’in atmış olduğu golde ofsayt yok.

Gezer maçı tekrar izlesin
Bünyamin Gezer, düdük çaldığı Fenerbahçe-Antalyaspor maçının kasetini tekrar tekrar izlesin. Bu karşılaşma sonrasında hiç de iyi intiba bırakmadı.

3 penaltıyı, sarı kartları atladı. Emre’ye verdiği taviz ise tam otorite zaafıydı. Ankaragücü-Gaziantep müsabakasında Abdullah Yılmaz hatasız bir 90 dakika yönetti. Haftanın en son maçında Bülent Yıldırım ise Eskişehir’in iki golünü atan Koray Arslan’ı attığı goller öncesinde oyundan atmalıydı. İkinci yarıda ise eşitlemeye yönelik maç yönetim şeklini üzülerek izledim. Dos Santos lehine verilen penaltı da maalesef bu düşüncesinin göstergesiydi.

YORUM YAZ