MENÜ

Kırmızı kartlar doğru

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Hakem Ali Palabıyık şu anda geleceğin en parlak hakemlerin başında geliyor. MHK da çok güveniyor olmalı ki, böylesine kritik maçlarda çok rahatlıkla görev veriyor. Bize verdiği bu intiba ve izlenim sahada gördüğünü çalması ile otoriter bir tavır takınmasından geçiyor. Dünkü maçla birlikte bu durumu bir kez daha kanıtladı Ali Palabıyık.

Palabıyık kontrolü kaçırmadı

Başakşehir’in Mehmet Batdal’la bulduğu her iki golde de ofsayt yok. Mehmet Topuz’un hareketin tercümesi; rakibinin bacağına doğru kasıtlı basmadır. Bunun anlamı yaralayıcı harekete girer. O yüzden temasın şiddeti ve hızı bu tip pozisyonlarda aranmaz. Ali Palabıyık’ın özellikle maçın son anlarındaki tempo ve heyecanın arttığı bölümlerdeki sakinliğini ve başarılı kontrolünü de unutmamak gerekiyor.

Penaltı kararı yerinde!

Bruno Alves, kale çizgisinin önünde durduğu sırada gelen topu sağ koluyla uzaklaştırıyor. Ali Palabıyık’ın görüş açısının içinde olan bu pozisyonda Alves kırmızı kartla cezalandırıldı ve devamında penaltı kararı çıktı. Ahlak sınırlarını zorlayan itirazı sonrası Caner Erkin da doğal olarak kırmızı kartla oyun dışında kaldı. Son olarak Webo ise ayağının kaldırma mesafesini iyi ayarlayamayarak rakibinin kafasına vurdu. Webo yaptığı hareketin ne anlama geldiğini bilerek kırmızı karta itiraz etmedi ve saha kenarına gitti.

YORUM YAZ