MENÜ

İki büyük hata

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Ali Palabıyık, geçen yıl en iyi çıkış yakalayan hakemdi. Bu yüzden bu kez önemli bir maçla başlangıç yaptı. Dünkü maçta özellikle faullerde standardı kaçırdı. Mesela hızlı gelişen atakta ilk yarıda Beşiktaş adına önemli bir avantajı kesti. Sarı kartlarda ise M’Bia eliyle Olcay’ın yüzüne kontrolsüz bir biçimde vuruyor. Sarı kart doğru. Motta’nın, ve 45+1’de Quaresma’nın Yusuf’a sert hareketlerinde gördükleri kartlar da doğruydu. Tartışma yaratacak pozisyonlar maç içerisinde fazlaca oluştu. Örneğin 9. dakikada Cenk Tosun, ceza alanı içerisinde Okay’ı, belinden sarıp yere indirdi. Yine Quaresma’nın golü öncesindeki serbest vuruş sırasında topun yere sabitlenmeden yani hareket halinde kullanılması sonucunda golün geldiğini gördük.

Gol iptal, Cenk’e sarı

Bu iki pozisyonda da yayıncı kuruluş pozisyon tekrarlarını sağlıklı biçimde göstermemiş olmasına rağmen hakem hatasının olduğunu düşünüyorum. 9. dakikada Cenk’in pozisyonunda penaltı ve sarı kart verilmesi gerekiyordu. Ayrıca Quaresma’nın golünün iptal edilip, atışın tekrar ettirilmesi gerekirdi. Quaresma’nın 59. dakikada görmüş olduğu kırmızı kartta ise hakem, “Düdüğümü bekle” diye bu oyuncuya işaretini vermesine rağmen Quaresma’nın hareketi çok acemiceydi. Ve gördüğü kırmızı kart da doğruydu.

Bu bir uyarı oldu

Sonuç olarak hakem, vasatın altında kaldı. Trabzon’un aleyhine iki kritik hata yaptı. Ancak Trabzon’un maçın sonucunu lehine bitirmesi Ali Palabıyık için şans ve kendini daha iyi toparlaması konusunda uyarı oldu.

YORUM YAZ