MENÜ

Barış için Abitoğlu!

Abone Ol Google News

“MHK, sezona sorunsuz başlamak için bu atamayı yaptı. Çünkü Abitoğlu, hem oyunculara hem de kulübeye karşı hep hoş görünen tavırlar içindedir. Aşırı itirazlar yapılsa bile gülümser, pozisyonu anlatır ve gerilimi başlamadan
bitirir”

Haberin Devamı

“Yaşı, handikap değil... Tam aksine; tecrübesi, avantajı bile olabilir. Bu atama kesinlikle ‘yersiz’ ve ‘gereksiz’ değil. Yani kimse ‘nereden çıktı bu hakem’, ‘bu maça bu hakem olmaz’ diyemez. Yılların birikimiyle Abitoğlu ‘yanlış adres’ değil”

FANATİK: Merkez Hakem Kurulu, Süper Kupa Finali’ne Mustafa Kamil Abitoğlu’nu atadı. Bu atamayı nasıl buluyorsunuz?

SERDAR TATLI: Fenerbahçe ile Galatasaray arasında oynanacak Süper Kupa Finali’ne Mustafa Kamil Abitoğlu’nun atanması, aslına bakılırsa benim açımdan hiç de sürpriz olmadı. Çünkü hem Futbol Federasyonu hem de Merkez Hakem Kurulu, sezona sorunsuz, kavgasız gürültüsüz ve gerilimden uzak girmek istiyor. Abitoğlu’nun karakter yapısı ve yönetim tarzı da tamamen bu kriterlere uyuyor.

Mustafa Kamil Abitoğlu; saha içinde hem oyunculara hem teknik heyete hem de kulübeye karşı her zaman hoş görünen bir tavırdadır. Futbolcular aşırı itirazlarda bulunsa bile vereceği yanıt bellidir; Gülümser, pozisyonu anlatır ve olası bir gerilimi ya da kavgayı daha başlamadan bitirme yoluna gider.

Tecrübe ve olgunluğu artısı

Abitoğlu tam 44 yaşında... Bu bir handikap mı?

Yaşı, çok garipsenecek bir durum değil. Çünkü 44 yaşındaki bir hakemi, halâ kadronun içinde aktif görevde tutuyorsanız, derbide görev vermeniz de normal... Ayrıca kazandığı tecrübe ve olgunluğu da sahadaki en büyük artıları olabilir.

Peki, bu yaşta ilk kez bir Fenerbahçe-Galatasaray derbisi yönetmesi doğal mı?


Sonuçta mevcut hakemlerin hepsi, her derbiye adaydır. Yani bu atamayı bir ‘emekli ikramiyesi’ gibi düşünmemek lazım. Biraz önce de söylediğim gibi; deneyimi, tecrübesi ve tarzı önemli...

Nasıl bir hakemdir sizce Abitoğlu?

Uzlaşmacıdır... Her zaman oyunu idare etmeye çalışır. İşte bu nedenlerden ötürü, sezona sorunsuz başlayalım diye derbiyi ona verdiler zaten. Henüz FB-GS derbisi yok ama...

Bu atama size göre ne kadar doğru?

Henüz sezon başı... Hakemlerin performansları çok bilinmiyor. Fakat bundan önceki yönetim şekillerine bakılırsa, Abitoğlu’nun bu maça atanması ‘yersiz’ ve ‘gereksiz’ değil. Henüz bir Fenerbahçe-Galatasaray derbisi yönetmemiş olması ilginç... Fakat sezon içinde her iki takımın da çok sayıda maçını yönettiği de gerçek. Yani kimse ‘nereden çıktı bu hakem, bu maça bu hakem olmaz’ diyemez.

FİFA’lar neredeler peki?

Can alıcı noktalardan biri de bu zaten... Her şey iyi güzel de, FİFA hakemleri neden kullanılmıyor peki? Benim anladığım kadarıyla hem Futbol Federasyonu hem de Merkez Hakem Kurulu ‘çok zor bir sezon’un kendilerini beklediğinden emin... Bu derbiye Abitoğlu’nu verdiler, çünkü sezon içindeki çok önemli derbilere, mevcut FİFA hakemlerini hiç yıpratmadan görevlendirecekler.

Haberin Devamı
YORUM YAZ