MENÜ

Yalanlama

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Galatasaray İkinci Başkanı Mehmet Helvacı, Galatasaray resmi sitesinde gazetemizin önceki gün yayına verdiği, ‘Böyle kredi olmaz’ başlıklı haberini yalanlamış. Kalamış’ta da pazar günü bir toplantı yapmadığını söylemiş. Bunlardan biri doğru. Çünkü Kalamış’ta olan bendim. Hem de sabah 10’dan akşam 10’a kadar. Mehmet Helvacı’nın orada olmadığını en iyi ben biliyorum. Bu tamamen bir iletişim hatası. Gazete ile konuşurken kullandığım, “Ben Kalamış’tayım” lafı dönüp dolaşıp “Mehmet Helvacı Kalamış’ta” haline gelmiş. Bu ortak hatamız için özür dilerim.
İşin bir diğer boyutu ise Mehmet Helvacı’nın bu işlerden sıkıldığı, istifayı düşündüğü ve Galatasaray’ın Goldman Sachs’tan almayı planladığı krediyi mantıksız bulduğu yönündeydi. Son uluslararası krizde faizlerin ne hale geldiğini herkes biliyor. Goldman Sachs yüzde 37 değer kaybetti. Belki de Goldman Sachs kredi vermekten vazgeçecek.
Ama yüzde 100 doğru olan tek şey var; o da Mehmet Helvacı’nın istifayı düşündüğü. Camiayı karıştırıcı haber ve davranışlardan ne tür bir çıkarımız olur? Anlamsız. Neden yapalım? Ancak camiada Mehmet Helvacı’nın sıkıldığı ve istifaya yakın olduğu yoğun şekilde konuşuluyor.
Araştırmak görevimiz, cevap vermek ve ‘ulaşılabilir’ olmak da yöneticiliğin görevlerinden biri olmalı, sadece taktisyenliğin yeterli olacağını sanmıyorum. Keşke Göcek koylarının dili olsa da konuşsa!

YORUM YAZ