MENÜ

Tarladan Fener çıktı!

Abone Ol Google News

Yardımsa al İzmir'e, etkiyse oynat Soma'da.

Haberin Devamı

Bilmeyen varsa; Soma Atatürk Stadı'nın zemini Manisa 19 Mayıs Stadı'nın zemininden kat be kat daha iyi durumda. 7 bin de kapasitesi var. Manisa'da ise kapasite 17 bin kişiyle sınırlı. Soma'nın kalbinde oynanacak Fenerbahçe - Galatasaray maçı Soma tarihine damga vururdu. Sadece beleşçileri engellesen toplanacak para eşitlenir. Zaten salt hasılat düşünülse; al maçı İzmir'e her isteyen gidebilsin. 4 kat daha fazla para toplanır. Bu tür organizasyonlarda para en son düşünülecek konu, nasıl olsa toplanır o bir şekilde. 150 yerine 500 lira yaparsın bilet fiyatlarını yine daha fazla para toplanır. Ancak bizim federasyon ve yöneteni böyle ince düşünemeyecek kapasitede; söz kapasiteden açılmışken maalesef kapasitesi kıt bir ekip yönetiyor Türk Futbolunu. Ne diyelim, kaderimizmiş çekeceğiz. Herkes bir şeyler yapmalı ve bir an önce bu ekibin ilişiğini Türk Futbolu'ndan kesmeli.

Gelelim maça
İki ekibin de hocası yeni ve kendilerini kanıtlayabilecek ilk dev sınava göre çıkardılar takımlarını.

Haberin Devamı

Galatasaray'ın beklentisi olan ayakları Sneijder ve Burak ilk devrede neredeyse sahada yoktular. Prandelli ikinci devre Hollandalı'yı oyundan aldı ama Burak mecburen sahada kaldı. Bu takıma yırtıcı bir golcü şart. Bu arada takıma yeni katılmasına rağmen Olcan diğerlerinden daha "40 yıllık Galatasaraylı" gibi sahada boy gösterdi. Sonuçta devrenin en tehlikeli hareketi de onun ayağından geldi. 36'ncı dakikadaki şutu maçı seyredenleri ilk devrede heyecanladıran neredeyse tek pozisyondu. İlk 45 dakika da kısır futbol ve pozisyonsuzlukla başladığı gibi bitti.

Devrede çirkinlik
Sahaya iki takım taraftarları da eline geçeni fırlatmaya başladılar. Otelde Galatasaray Başkanı Ünal Aysal'a yapılan sözlü saldırı olacakların habercisiydi. Soma'daki felakete mazur kalan kardeşlerimizin acısının üzerine bu yapılanlara akıl erdirebilmek mümkün değil. Bu konuyu burada kapatmak en akıllıcası olacak kendi adıma. Umarım bunlar son olur ama hiç inancım yok.

Fenerbahçe ablukası
İkinci devrenin son 20 dakikası Galatasaray için bir kabustu. Galatasaray maçı uzatmaya götürdü ama ecel terleri de döktü. Sarı Kırmızılılar belli ki hazırlık dönemini iyi geçirmemişler; kondüsyon yerinde değil, acil tedbir lazım. Fenerbahçe lige daha hazır bir görüntü çizdi maçın son bölümlerinde. Galatasaray'da gözde çıkarılan Chedjou Sarı Kırmızılılar adına maçın kahramanıydı; Muslera'yla beraber.

Kupa Fenerbahçe'nin
Neticede kazanmaktan çok bu felaket zeminde sakatlanmamak için oynayan iki takım oyuncularını tebrik etmak lazım. Son ezeli rekabette futbolcular arasındaki en sakin maçtı. Kaleci Volkan ise penaltılardaki sinir harbini kazanan isimdi. Hakemi de etki altına aldığı reddedilemez bir gerçek ama bu maçların kazananı bu şekilde belli oluyor. Melo'ya yaptığı hareket kesin kırmızı karttı. Hakemin acizliği de burada ortaya çıktı. Volkan, kendi takımı adına krizi iyi yönetti. Penaltılarda Kupa'yı kazanan taraf Fenerbahçe oldu. Oynadıklar oyunla bunu da hakettiler.

Haberin Devamı
YORUM YAZ