MENÜ

Mustafa Cengiz gerçekleri!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Mustafa Cengiz ve yönetimi, göreve geldikten sonra basketbolcuların ve kulüp personelinin paralarını ödediklerini açıkladılar. İşin aslı Özbek yeni yönetimi “Basketbolcularımıza ödeme yapmazsak serbest kalacaklar” diye uyarmasına rağmen, “Henüz mazbatayı almadık, bizi ilgilendiren bir durum yok” yanıtını almıştı. Bunun üzerine basket takımına 250 bin dolar (1 milyon lira), personel maaşları için de 2 milyon 600 bin lira kasa kolaylığı sağladı. Toplamda 3 milyon 600 bin liralık ödemesine karşılık mağazacılığa kesilmiş 3 milyon 200 bin liralık çek aldı. “Kulübün çeklerine el koydu” diye suçlanan Özbek’in aldığı çekler bundan ibaret. Bir de olayın başka boyutu var. 3 finans şirketi çekleri önce kıracağını ifade edip sonra vazgeçtiler. Bunun sebebi ise kulüp mali işler CFO’su Sedef Hacısalihoğlu’nun hastalığını öne sürerek işe gelmemesine rağmen söz konusu finans şirketlerini arayarak çeklerin ödenmemesi talimatını vermesiydi. Hatta Hacısalihoğlu’nun bu sırada Mustafa Cengiz’in ofisinde olduğunu iddia edenler bile var.

Liselilere mobing uygulandı

Mustafa Cengiz ve arkadaşları göreve geldikleri günden itibaren Galatasaray Liseli çalışanlara mobbing uyguladılar ve neredeyse tüm liselilerin işlerine sudan sebeplerle son verdiler. Kafatası avcılığı ve kin o kadar barizdi ki koca yönetim kurulu üyeleri liselilerin odalarını ajan gibi kulak dayayarak dinliyor ve açık arıyorlar. Bu durum Galatasaray’ın nasıl bir zihniyete teslim edildiğinin çok acı ve utanç verici örneğidir.

Altı boş görevler

Aidatlarını düzgün yatıran üyeleri de işin içine katarak, “Bizim dönemimizde en fazla üye aidatını yatırdı” diyen Mustafa Cengiz ve arkadaşları 2018 yılı içerisinde en az 3 genel kurulun yaşanacağını göz önünde bulundurmadılar. Tabii ki üyelerin bu seneyi daha ciddi bir şekilde değerlendirmelerinden doğal bir durum yok. - Galatasaray’ın bünyesinde kurulması gerekli olan ancak içi boş olan şirketler var. Bu şirketlere fahri yöneticiler atandı, sorumluluklar verildi. Kanuni sakıncalar bir yana bu durum, “Gelecek seçime yatırım yapılıyor” olarak algılandı. - Son Fenerbahçe maçı için Galatasaray’a ayrılan biletlerin dağıtımı adaletli yapılmadı. Fenerbahçe maçına diğer deplasmanlara giden birçok cefakar taraftar bilet bulamadı. “Kollamacı zihniyete karşıyız” diye yola çıkanlar ilk fırsatta kollamacı davrandılar.

Kozak:Hayal kırıklığısınız!

Birkaç örnek bile Mustafa Cengiz ve arkadaşlarının doğruları çarpıtarak seçim öncesi başlattıkları karalama kampanyasını sürdürdüklerini açıkça gözler önüne seriyor. Mustafa Cengiz’e oy veren birçok üye bu gelişmeler üzerine pişmanlık yaşıyorlar. Bunun en açık örneği ise yine son divan kurulu toplantısında kulübün en ilgili üyelerinden Hayri Kozak’ın Cengiz ve arkadaşlarına dönerek, “Siz bizi hayal kırıklığına uğrattınız. Hiçbir projeniz olmadan bu şerefli makama nasıl talip oldunuz!” diye sitem etmesi gösterilebilir.

YORUM YAZ