MENÜ

Mali genel kurula 3 gün kaldı... Saray'ı kin sardı

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Sürpriz bir şekilde başkan seçilen Mustafa Cengiz ve ekibi eski yönetimi zor durumda bırakmak için bugüne kadar Galatasaray’da görülmemiş işlere imza atıyor. Bir projesi olmadığı kısa sürede ortaya çıkan Cengiz ve arkadaşlarının, Galatasaray’ı layıkıyla yönetmek yerine sadece Özbek aleyhine yıpratıcı bir algı operasyonu düzenlemesi camiada tepkiyle karşılandı. Birkaç örnek vermek gerekirse...

Hazıra konup hava attılar

Sermaye artırımını sahiplendiler, “Yönetime geldikten sonra 160 milyon lira ödedik” dediler. Oysa Galatasaray sermaye artırımı prosedürünü 2017 yılının aralık ayında çoktan tamamlamıştı. O tarihte yönetimde Dursun Özbek ve arkadaşları vardı. Kısaca hazıra konup, “Biz yaptık” diye üyelere hava attılar. Bu artırımdan gelecek minimum 145 milyon lira ise kasaya girmeden bankalara kırdırıldı ve dükkan gelen bu parayla dönüyor. Oysa Özbek’in hedefi gelecek olan bu parayla borçları azaltmaktı.

Kazanç sağamakla suçladılar

20 yıldır konaklama sponsoru olan Dursun Özbek’i otelinde Galatasaraylı sporcuları konaklatarak kazanç sağlamakla suçladılar. Dün itibarıyla Özbek 9 klasörlük bağış makbuzunu kulübe yolladı. Kanun gereği spor kulüplerine şirketler yıllık kazançlarının %5’i kadar bağış yapabiliyorlar. Özbek bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da kotası doldukça bağışlarını yapmayı sürdüreceğini ve kesilen faturaların KDV’sini bile bu bağışlarla ödeyeceğini açıkladı. Ne yazık ki kendisine Galatasaray Yönetimi’nden gönderilen resmi bir yazıyla çeşitli ithamlarda bulunulmuş. Hatta Başkan Cengiz’in son divan kurulu toplantısında Özbek’e kürsüden “O odalarda da kimse kaldı mı kalmadı mı bilmiyoruz” şeklindeki sözlü ithamları salondan büyük tepki almıştı.

Raporda ağır ithamlar var

Tarihte görülmemiş bir şekilde yeni denetleme kurulu yönetimde olmamalarına rağmen mali genel kurul için içinde ağır ithamlar olan rapor hazırladı. Neyse ki sağduyulu divan üyeleri tüzüğe de aykırı olan bu durumu engelleyerek doğru denetleme kurulunun raporunu genel kurula sunulmasını sağladılar.

YORUM YAZ