MENÜ

Kim başkan olacak?

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Galatasaray’da 2 gün sonra seçim, 4 de başkan adayı var. Ben de meslek hayatım boyunca 17’nci seçimimi yaşayacağım, 11’inci başkanımı göreceğim.
İlk defa 4 adaylı bir seçim yaşayacağım. Kimin kazanacağını kestirmek zor. Hangi adayın ekibiyle konuşsam “2 binden fazla oy garanti” diyor. Birincisi matematiksel olarak seçimde o kadar üye oy kullanamayacak. İkincisi seçime 4 bine yakın bir katılım olursa öp de başına koy. Demek ki büyük bir aldatmaca var; ya üyeler adaylara “Oyum sana” diye ya da adaylar bize, “En önde biziz” diye yalan söylüyorlar.

Seviye yerlerde sürünüyor

Teknoloji medeni ülkeleri ileriye taşırken bizde çemkirme, karalama aracı olarak kullanılıyor. Çok büyük ihtimalle mevcut başkanın twitter’da trolleri var. Ne demek trol açalım; en güçlü rakibini yerin dibine batırmak için devamlı mesaj atan kimse! Rakipler hakkında da iyi şeyler yazanlara küfür kıyamet dalarlar. Gerçek trol nasıl ki deniz tabanında hayatı yok ediyorsa sanal troller de insanlığın katilleriler. Aynı 20-30 kişi bilgisayar ya da akıllı telefon başında akbaba gibi bekleyip; rakibe, gazeteciye, fikrini söyleyen taraftara sahte isimlerle leş kargaları gibi hücum ediyorlar. Bu yaygaracılara bir de sanal alem ergenleri eklenince vay efendim iki satır doğruları yazmak isteyenin haline! Organize bir şekilde küfür ve hakaretlerle yazanın canını çıkartana kadar saldırıyorlar. Mutlaka yasal bir düzenleme ile bu küfürlerin önüne geçilmeli. Galatasaray gibi batıya dönük bir camiada ağzından “Kıyam, abdest, inan edin” gibi kelimeler eksik olmayan bir kişiye trolcülere göz yummak yakışmıyor.

Seçimi kim kazanır?

Geçen seçimde oluşan tepki oylarını bu seçimde tek aday toplayamayacak. Mevcut başkanın oy potansiyeli zaten belliydi. Kendisi de biliyor ki seçimi o kazanmadı, Dursun Özbek’in hataları ona seçimi kazandırdı. Görünüyor ki Özbek hatalarından ders çıkartmış, her yerde de zaten kendisi bunu dile getiriyor. Eğer Özbek ve ekibi bir önceki seçimdeki oy sayısını koruyabilirse başkan seçilir, yarım kalan projelerini tamamlar. Yaptığı fedakarlıklarla da bunu hakediyor zaten. Yeni ekibiyle beraber nakit 30 milyon euro’yu toplamış seçileceği günü bekliyor.

Mevcut başkanın nasıl seçildiğini anlattık. Bir önceki seçimde aldığı oy sayısını koruyabilecek hiçbir icraatı olmadı. İdari olarak kulübün işleyişini bozarak profesyonellerin tamamını hayata küstürdü, yöneticileri kapı dinledi, bir bölüm personele “Dursuncu gel buraya” dendi, “Ben başkanım, fotoğrafım resmi sitede Fatih Terim’den çok çıkacak ve en üstte olacak” şiarı oldu, kavun karpuz gönderenlere teşekkür mektubu yazarak harcadığı zamanı kulüp içinde öncekilerden hınç almak için dolaşan adamlarının art niyetini anlamaya harcasaydı belki herkesin başkanı olabilirdi.

Mali konularda ise Allah’ın sevdiği kul olmalı ki ilk ay Ndiaye’nin satışından, ikinci ay ise sermaye artışından gelen paralarla dükkanı çevirebildi. Üçüncü ayı da kalanlarla halletse dördüncü ay ne yapacağını kendisinin bile bilmediğinden kuşkum yok. Kaldı ki Ndiaye de sermaye artışı da bel altından vura vura devirdiği Dursun Özbek’in projeleri.

Bu seçimin en güzel yanı ise camiada gençlerin harekete geçmesi oldu. Ozan Korkut büyük cesaret göstererek ortaya çıktı. Ne oy alırsa alsın bana göre bu seçimin galibi Ozan Korkut’tur. Bir yol açmıştır ve bu yolda onu takip edecek gençlerin önderi olmuştur.

Ali Fatinoğlu’nun naif heyecanına saygı duyuyorum. Ekip arkadaşlarını yüceltmesine hayranım. Ancak divan kurulundaki konuşmasında imal ettiği küvet ve klozetleri anlatmasıyla kendini bitirdi. Önümüzdeki seçimlerde daha tecrübeli bir Ali Fatinoğlu görmek camiaya da değer katacaktır.

Neticede bana göre favori Dursun Özbek, plase ise Ozan Korkut. Sürprizsiz geçer bu yarış.

YORUM YAZ