MENÜ

Favori Dursun Özbek

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Galatasaray’da seçime 1 aydan kısa bir zaman kaldı, bugün listeler belli oluyor. Turgay Kıran, Dursun Özbek ve Prof. Dr. Ahmet Özdoğan şu anki adaylar, başka da aday çıkacağını sanmıyorum. Alp Yalman, Mustafa Cengiz ve Mehmet Helvacı yakın çevrelerine seçime girmeyeceklerini açıkladılar. Mevcut adaylardan Dursun Özbek tartışmasız bu yarışın favorisi; neden mi?

Son görevinde kendini kanıtladı

Her ne kadar Duygun Yarsuvat bu 6 aylık süreçte kulübün başkanı olsa da tüm işi Özbek üstlendi. Galatasaray’ın yumuşak karnı olan mali yükü tek başına sırtlandı. Operasyonu hep o yönetti dersek yanlış olmaz. Kendisi duyulmasını istemese de kulübün çok zor bir döneminde, mali problemlerle neredeyse tek başına savaştı, kişisel itibarını Galatasaray için kullandı. Seçmen biliyor ki eğer Özbek başa gelirse Galatasaray önümüzdeki 3 yıl boyunca mali çılgınlıklar yapmayacak, borçların azalma ihtimali olacak ve kasa kolaylığı sağlanacak. Özbek ekibini kendisi gibi maddi-manevi taşın altına elini sokacak yöneticilerden oluşturdu. Bir iki eksiğini de belki siz bu yazıyı okumadan tamamlamış olacak. Galatasaray’da oy verenler en çok bu kriterleri göz önüne alıyorlar.

İşte oluşturduğu yönetim listesi

2’nci Başkan Cengiz Özyalçın olacak, tecrübesiyle makamı dolduracaktır. Şu anda kesinleşen diğer isimler ise şöyle: Eşref Alaçayır, Can Topsakal, Tayfun Demir, İsmail Sarıkaya, Cüneyt Tanman ve Ural Aküzüm. Yedek üyeler: Murat Akay, Alper Narman, Ali Yüce ve Selim Arda Üçer. Bana göre bu liste seçimi alır. Diğer adayların yöneticilerinin içinde güçlü isimler olsaydı mutlaka kulağımıza gelirdi. Camianın ağır topları nedense bu dönemde piyasada yok.

Canaydın sonrası ikiye bölündü

Galatasaray rahmetli Özhan Canaydın döneminden bu yana aynı Türkiye gibi ikiye bölündü. Ancak sanılan gibi liseli-alaylı olarak değil. Başkana bakıp oy atanlar ve ekibine bakıp oy atanlar olarak. Ve bu sistem yavaş yavaş ekibe bakanların lehine gelişti. Özbek’in iyi listesi büyük avantaj. Dezavantajı ise camiada fazla tanınmaması. Ancak 6 ay boyunca icraatlarıyla kendi stilini yarattı. Medya kapısında beklemesine rağmen bu elma şekerine asla teslim olmadı. Verdiği birkaç röportajdan birini yapabilen şanslı gazetecilerden biri olarak söyleyebilirim ki şöhretin cazibesine asla kapılmayacak bir kişiliği var.

Diğer adaylardaki son durum...

Turgay Kıran, Galatasaray için kalbi atan bir ağabeyim. Ne zaman ihtiyaç olsa işini bırakıp Galatasaray’a hizmet için koşuyor. Ancak oy potansiyeli fazla deği. Son girdiği seçimdeki oy sayısına (573) ulaşabilmesini çok zor görüyorum. Prof. Dr. Ahmet Özdoğan, Divan Kurulları’nda yaptığı analizler ile herkesin takdirini kazanmış bir isim. Fakat Galatasaray’da seçim kazanmak, hatta ciddi sayıda oy almak başka bir şey. Mustafa Cengiz’i ise en az şansa sahip başkan adayı olarak görüyordum. Nitekim kendisi adaylıktan çekildiğini açıkladı.

2 binden fazla oy başarıdır!

Özbek ise seçimi kazandığı zaman değil, 2 binden fazla oy aldığı zaman kendisini başarılı saymalı. İş yine 8 bine yakın oy kullanma hakkına sahip üyelere düşüyor. Galatasaray başkanını (kim seçilirse seçilsin) maksimum oyla o koltuğa oturtmalı ki seçilen o başkan da camianın gerçek lideri olduğunu hissetsin.

YORUM YAZ