MENÜ

En büyük görev taraftarın

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Mariano-Letovlevici, Feghuli-Yasin değişikliğini Tudor 64'üncü dakikada Sami Yen'de yapsaydı Galatasaray maçı çeviremezdi.

Taraftarın vereceği tepkiyle etrafa yayılacak müthiş uğultu sahada galibiyetten başka düşüncesi olmayan futbolcuların ayaklarını kilitleyecekti. Hep böyle oldu. Sabri, Arda, Burak ve Selçuk gibi duyguları diğerlerinden hassas yıldızların beynini durdurmayı başardı o müthiş Galatasaray taraftarının uğultusu. Galatasaray'da değişik bir durum var; Galatasaray için en ağır yazıyı Galatasaraylı yazarlarlar yazarlar, yönetime en ağır eleştiriler Galatasaray Divan Kurulu üyelerinden gelir ya da genel kurul üyelerinden. En ağır tepkiyi hepsinden önce Galatasaray için canlarını vereceğini söyleyen taraftar verir ayağından top kaçıran sabıkalı oyuncularına.

Belki de özgür ruhundan, belki de mafyöz yöneticisi bulunmamasından kaynaklanıyordur bu eleştiri serbestliği ancak durum aynen budur. Galatasaray'ın kurdu yine Galatasaraylılardır.

Tudor'un Z planı

Konumuza dönelim. Dün Tudor oyuncu değişikliği yaparken birçok arkadaşım "N'oluyor be" mesajları attılar. Bir arkadaşım taaa Arabistan'dan "Tudor koşan kazanır dedi" diye yazdı ve başlık önerdi bana "Tudor'un Z planı" diye. Bu saate kadar spor yazarlarınınki de dahil olmak üzere yapılan yorumlar içinde en kısa ve akıllı olan yorum sevgili arkadaşım Aşkın'ınki idi, teşekkür ederim.
Tutmayabilirdi Tudor'un planı, çeviremeyebilirdi Galatasaray maçı. Hatta üzerine 2 gol daha yiyebilirdi takım.

Fransız sistemiyle okudum, fransız hocalarımız bazen gidiş yolu doğru olduğu için yanlış cevapladığımız soruya tam puan verirlerdi. Önemli olanın doğru yolda olmanın kafamıza sokulma şekli olduğunu ileriki yıllarda anladık.

Tudor da Galatasaray'a çok yakışıyor. Bakmayın siz birkaç içten pazarlıklının Tudor'u itibarsızlaştırma çabalarına. Hem Florya'yı hem de takımı çok iyi idare ediyor. Galatasaray'ın teknik direktörü gibi davranıyor; risk alması gerektiğinde sonucu düşünmeden cesurca alıyor o riski. Doğru yolu hep kazanmak. Eyyam yapıp kredi biriktirmiyor. Her elde rest çekip tüm varlığını ortaya sürüyor. İkincilik hedefleri arasında değil ve yakışıyor Galatasaray'ın başına. Ali Sami YEN bu kulübün kurucusu. Takımın da tek amacı yenmek olmalı.

Hakemlere dikkat!

Son 20 senedir hakemler tarafından kayırılmıyor Galatasaray. Adil yönetim karşılaştığı en iyi muamele. Fırat Aydınus da iyi bir yönetim gösterdi. Ancak birgün önce Beşiktaş ile oynanan maçta Ali Palabıyık'ın neredeyse galibiyeti hediye ettiği Fenerbahçe olsaydı Bursa'nın karşısında! O kadar çok penaltı kokan ancak olmayan pozisyonlara aynı cesaretle "Penaltı değil" kararını verebilecek miydi. Bu durum sanırım birçok futbolseverin kafasındaki soru işaretidir.

Siz hiç rakip kulübün başkanına kibar hırsız diyen Galatasaraylı yönetici gördünüz mü. Hakemler de Fenerbahçe'den işte bu yüzden çekiniyorlar. Kendinden olmayanlara karşı büyük baskı yapıyor Fenerbahçe Camiası. Tribünde en ağır el hareketlerini yapan asbaşkanları bile var.

Galatasaraylılar centilmenliklerinden asla vazgeçmeyip rakiplerine doğru yolu göstermek zorundalar. Taraftarından başkanına yazarından camiasına kadar.

En çok doğruyu yapmak yakışıyor Sarı Kırmızılı renklerin yanına.

YORUM YAZ