MENÜ

Dikkat!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Galatasaray ligin sondan ikinci haftasına girildiğinde 3 puan önde, önünde de Sivas deplasmanı ve Gençlerbirliği Oftaşspor ile Ali Sami Yen’de oynayacağı maçlar var...
Görünen o ki Sivas deplasmanı çok zorlu geçecek, çünkü rakibin de şampiyonluk, Şampiyonlar Ligi ve UEFA Kupası şansı devam ediyor. Belki de son yılların Anadolu’dan çıkan en güçlü ekibi. 32 maç yapmış 22’sini kazanmış. Dikkatinizi çekerim, Galatasaray’ın da galibiyet sayısı 22, Fenerbahçe ve Beşiktaş’ın ise 21. Yani şampiyonluk yolunda Galatasaray’ın tüm rakiplerinden daha çok maç kazanmış Sivasspor. Galatasaray’dan (20) sonra ligin en az gol yiyen takımı (24) Kırmızı-Beyazlılar. Rakip tam bir çetin ceviz, üzerine de deplasmanda Sarı-Kırmızılılar.
Tabii ki bütün bu istatistiklere de bakarsak Galatasaray 1 adım önde görünüyor. Ama Ali Sami Yen’e gelirken Fenerbahçe de 1 adım önde değil miydi? İşte tehlike burada, ezeli rakibi mağlup etmek yetmiyor şampiyonluğa ulaşabilmek için. Gerekli tüm rakipleri mağlup etmek gerek. Düşünsenize ilk akla geleni; Sami Yen’deki Kasımpaşa maçı berabere dahi bitse tek başına Sivas galibiyeti Galatasaray’a şampiyonluğu getirecekti. Tabii ki bu mantığı Galatasaray’ın tüm rakiplerine uygulayabiliriz. Mehmet Yılmaz, Ankaraspor’un beraberlik golünü 90+5’inci dakikada atamasaydı Fenerbahçe, Galatasaray’ın şu anda 2 puan önünde bulunacaktı.
Lafın kısası geriye dönük beyin cimnastiği yapmak çok kolay. Önemli olan ileriyi görerek ya da geçmişten ders çıkarıp, geleceği ona göre planlayabilmek.
Galatasaraylılar şunu da asla unutmamalılar... Şampiyonluk mücadelesindeki ezeli rakipleriyle 32 hafta süren başa baş çekişmeden 1 nefes öndeler, ki o Fenerbahçe tarihinin en güçlü takımını kurmuş, kendi tarihinde Avrupa kupalarındaki en unutulmaz senesini yaşamış ve mali açıdan zirvede. Bu demek oluyor ki, Galatasaray büyük olasılıkla karşısında bu kadar güçlü Fenerbahçe’yi bir daha zor bulur. En güçlü zamanında rakibin elinden şampiyonluğu kapması ezeli rekabetin önümüzdeki senelerdeki seyrini de Galatasaray lehine geliştirecektir.

YORUM YAZ