MENÜ

Çakma kahraman!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Salih Dursun vasat bir futbolcu olarak Türk futbol tarihine ya sahada ölerek ya da böyle geçebilirdi. Allahtan ölmedi.

Medeni bir ülkede bir futbolcu aynı hareketi yapsa büyük ihtimal futbol hayatı tehlikeye girer. Salih Dursun maçın oynandığı 90 dakika içinde sahada en yapılmayacak işi yaptı. Hakemin elinden kartını aldı, sahadaki otoritesini de ayaklar altına aldı, sonra doymadı, hakemin malı olan kartı kendisine göstererek centilmenlik, hatta terbiye kurallarının hepsini çiğnedi. Beğen ya da beğenme. Sahadaki en yetkili mülki amir hakemdir. Salih'in kırmızı kartlı gösteri maçını bin kere oynasak hep hakemin galibiyetiyle sona erecektir.

Neresinden bakarsak bakalım büyük bir olay. Tüm medyamız gibi dünya medyası da bu habere yer veriyor. Bizim bazı yorumcularımızın aksine dünya bu olayı Salih'in büyük ayıbı olarak görüyor. Botafogolu Luis, Glasgow Rangerslı Gascoigne ve şaka yollu olsa da Newcastlelı Searer da aynı hareketi yaptılar yıllar önce. Kimse onları Arjantin, İskoçya ya da İngiliz futbolunun kurtarıcısı ilan etmedi. Spor kamuoyumuzun ve taraflı medyatik yazarlarımızın gözü dönmüşlüğünün vardığı nokta ne yazık ki burası. Açıkça etik olmayan bir hareket yapan futbolcudan sadece Galatasaray zarar görsün diye kahraman yaratmaya çalışmak, medyamızın geldiği yer adına yazık, sahanın içindeki hiyerarşi adına ise ayıptır.

Galatasaray düşmanları..

16 Şubat 2002, yer Fenerbahçe stadı. Ali Aydın'ın yönettiği Fenerbahçe - Galatasaray maçında 4 kırmızı kart var. Hepsi de konuk ekibe. Batista rakibine kafa attığı için haklı bir şekilde atılıyor ama kavgayı ayıran Hasan Şaş saç çekmeden, Emre Aşık ise kem gözlerle bakmaktan kırmızı kartı görüyor. Birkaç pozisyon sonra da Bülent Korkmaz alkıştan atılıyor. Verdiği garip kararlardan sonra hakem Ali Aydın, medya tarafından cesaretinden bahsedilerek kahraman ilan ediliyor. Şimdi tersine benzerini Trabzonspor maçında yaşadı Galatasaray. Bu kez Salih Dursun kahraman ilan edildi medya tarafından. Kısaca şunu anlıyoruz ki; Galatasaray'a karşı yapılan her operasyonun içinde bir kahraman gizli. Neremizle güleceğimizi şaşırdık vallahi.

YORUM YAZ