MENÜ

Aslan'ın en tehlikeli virajı

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Futbol ekibi; hocasından futbolcusuna, direktörlerinden doktorlarına rakiplerine korku saldı mı?
- Saldı, hem de en iç titreteninden.
Takımda herşey yolunda gidiyor mu?
- Gitmez mi! Baklava börek.
Arkadaşlık üst sınırda görünüyor mu?
- Neredeyse askerlik anıları bir.
Taraftar memnun mu?
- Vallahi maçtan sonra mutluluktan ağlayanı gördüm.
Yönetim dört köşe mi?
- Olmaz mı! Kombineleri sattılar sıra boştaki localarda.
Görüntü mükemmel, koy bir kahve, yak bir sigara Mayıs ayını bekle. Nasıl olsa rakibini sahada parçalayan bir takımın var. Ne kötü niyetli hakemler ne de düşman federasyon seni yolundan çeviremez, güçleri yetmez, değil mi?
- Çok haklısın dokunamazlar bu seyretmeye kıyamadığım takıma.
Eğer yukarıda yazılanlar gibi düşünüyorsan gerçek bir Galatasaraylısın. Düşündüklerinde de çok haklısın. İşte bu düşüncelerin kafalarda oluşmaya başladığı an en tehlikeli viraja girmişsin demektir. Dikkat etmezsen bir anda frensiz, tepetaklak aşağı gitmeye başlarsın.
Gelin hep beraber ne yapmalıyız ne yapmamalıyız bir düşünelim.

Futbolculara

Milyonların gönlünü 15 günde fethettiniz. Son yılların en ısıran takımı olduğunuzda herkes hemfikir. Buraya kadar sorun yok, bir sonraki aşama tehlikeli.
Medyasından kankasına, menacerinden çantacısına herkes seni öve öve çalışamaz hale getirecek, çalışmana gerek olmadığına, en büyüğün sen olduğuna, el yumruğunun sana işlemediğine seni ikna etmeye çalışacaklar. Burada aklını kullan; havaya girme, yakalanan takımdaşlık duygusunu lüzumsuz egolarla bozma, teker teker değil, biraradayken güçlü olduğunu yumruğuna bakıp düşün. O kırılgan parmakların birleşince nasıl demir bir yumruğa dönüştüğünü aklından çıkarma. Önce taraftara sonra da hocana saygın hiç değişmesin. Oyundan çıkarken su şişelerini tekmeleyen, formanı fırlatan olma, bugünkü gibi, Gomis gibi taraftarın sevgisine alkışlarınla cevap veren ol.
Çalış, çalış, çalış...
Başarı kapılarını açacak başka bir anahtar yok. Ya akıllı ya da yok olursun. Aklın yolundan ayrılma, en önemlisi sakın şımarma. Olmadan oldum diyenlerle dolu vasatlar ordusu. Hazır seçilmişler takımını oluşturmuşken, bozmayın bu ahenki canım kardeşlerim. Türk Futbolunu bir adım ileri götürmek inanın sizlerin elinde.

Yönetime

Bu kadar adam boş yere eleştirmedi sizi, hâlâ da eleştirmeye devam ediyorlar. Şunu unutmayın, eleştirilmediğiniz hiçbir gün olmayacak. Bu eleştirilerden yararlanmak olmalı ilk alacağınız ders. Sonrası zaten kendiliğinden gelir. Geçtiğimiz 2 yılda yaşananları gözünüzün önünden bir geçirin; son kararları alırken ve görevlere insanları seçerken yaptığınız hatalarla yüzleşebildiyseniz ne âlâ.
En basit örnek yol arkadaşı olarak seçtiğiniz Sayın Levent Nazifoğlu. Son divan toplantısında sanırım kendisinin hatalı bir seçim olduğunu ispat etti. Sizce hatanın büyük bölümü kimde? Göreve gelende mi getirende mi!
Bir de en önemli konu var!
Florya tam yolundayken aman oralarda fazla dolanmayın. En iyi yönetici en az konuşanıdır, en iyi yönetici başarıyı paraya çevirendir, en iyi yönetici sözünde durandır. Hazır takım kendi halinde şahaneyken siz de kulübün mali sıkıntılarına derman olun ki mayıs ayında çifte sevinç yaşasın camia.

Camiaya

Bugün Galatasaray'ı yönetenler içişlerle uğraşmaktan rakiplerle, içten pazarlıklı federasyonla didişmeye vakit bulamadılar. Mayısa kadar bi durun arkadaşlar, olmazsa hep beraber çullanırız üstlerine.

Taraftara

Son haftalarda ne yapıyorsan aynen yapmaya devam et kardeşim.

YORUM YAZ