MENÜ

Akıllıolsaray!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Bu sezon bitene kadar Dursun Özbek başkanlık koltuğunda oturacak. Tepkiler, imza kampanyası ve istifa davetleri bir işe yaramadı; Özbek hâlâ başkan. 3 yıllık süresi de 2018 yılının mayıs ayında sona eriyor. Başka bir deyişle seçime 9 ay kalmış.

Futbolda transferlerin çoğu yapıldı. Şu an göreve gelecek yeni bir yönetimin bu alanda hareket imkanı da yok denecek kadar az. Hal böyle olunca gerçek Galatasaraylılar'ın mecbur kaldıkları nokta, mevcudu desteklemekten başka çarelerinin olmaması. Mutlu sona ulaşmak adına desteklemiyorsan bile eleştirip kösteklemeyeceksin. Galatasaraylılar için bu sezonun adı "2017-18 Galatasaray Akıl Sezonu" olmalı.

Mayıs 2018 çok önemli

Terazinin kefelerine 2018 mayısında bakmalı. Sportif başarıyı yakalayamaması, yetersiz insanlarla yola çıkması, eleştirilere kulak tıkaması, proje ve icraatlarını yeterince anlatmaması Özbek'in kredisini çabuk tüketti. İşi çok zor; yeşil sahada olası bir kötü gidiş yapılan iyi işleri de siler.

Başkanın göreve gelirken taahhüdü, "Galatasaray'ın borçlarını sıfırlayacağım" olmuştu. 9 ay boyunca yine virajlarla dolu yolda birçok sınavı olacak Başkan'ın. Kızgınlıklara kapılmadan, sonuca odaklı beklentileri olmalı gerçek Galatasaraylılar'ın. Mayıs 2018'de hedeflerden uzakta kalırsa zaten camianın depolarında bolca bulunan katran-tüy piyasaya çıkar.

Birlikten güç doğar

Her Galatasaraylı takımının şampiyon olmasını ister. Tarafların büyük bir bölümünü de bundan başka birşey ilgilendirmez. İlgilendirmemeli de zaten. Genel Kurul üyelerinin durumu da farklı değil. Çoğunluk için şampiyonluklar ve Fener galibiyetleri yeterli. Avrupa'da alınan başarılı sonuçlar ise kadayıfın kaymağı.

9 aylık sürede üyeler, taraftar ve yönetimin hiçbir zaman olmadığı kadar birliğe ihtiyaçları var. Konu şampiyonluk değil, konu borçların eritilmesi değil, konu topun çizgiyi geçmesi değil, konu sportif hiç değil.

Konu Galatasaray'ın geleceği.

Gerçek Galatasaraylılar bu 9 aylık sürede kişisel düşüncelerini bir kenara bırakıp topyekün Galatasaray'ın menfaati için kenetlenmeli. Başkan adayları eleştirilere ara vermeli, yöneticilerin eskisi de susmalı yenisi de! Divan ve genel kurullar bir süreliğine acımasız eleştirileri unutmalı, taraftar da stadı doldurmalı.

Galatasaray'ın bu hassas dönemeci atlatabilmesinin başka yolu yok.

Herkes akıllı olmalı!

YORUM YAZ