MENÜ

Fıskiye!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Tarih: 13 Şubat 2008. Galatasaray Lisesi Tevfik Fikret Salonu, olağan Divan Kurulu toplantısı. Söz alan kişi Cengiz Akatlı beyefendi. Konuşması çok enteresan. Cengiz Bey yönetime bir tavsiyede bulunuyor: “Galatasaray Adası’nın yanına 60 metre yükseğe çıkabilecek fıskıye yapılsın” Fıskiyeyi, Cenevre’de görmüş. Sembollerinden biriymiş!..
Tarih: 24 Haziran 2007. Galatasaray muhabirleri Atatürk Havalimanı’nda, Lincoln’ün İstanbul’a inmesini bekliyoruz. Lincoln’ün İstanbul’a geleceği günler öncesinden açıklanmış. Saat 23.00 suları. En az 5 bin taraftar havaalanına Lincoln’ü karşılamaya gelmiş. Lincoln kapıdan çıkıyor ve yer yerinden oynuyor. Ertesi gün 11.00’de imza atacak. Taraftar, canlı yayına rağmen Florya’da. İlgi muazzam. Store da para basacak. Tabii forma olsa! Florya’daki Galatasaray Store’da forma yok. Skandal!
Kupadaki Fenerbahçe maçında Eski Açık’ta dev bir Fred Çakmaktaş pankartı hazırlamış taraftarlar, altına da ‘Bu kupayı en son görenler parmak kaldırsın’ yazarak ezeli rakibe gönderme yapmış. Pankart çok beğenilince, tişört çıkarılması planlandı. Tişörtler muhtemelen maçın ertesi günü, yani perşembe günü sipariş edildi. Cuma yok. Cumartesi yok. Pazar, İnönü’de Beşiktaş mağlubiyeti geldi. Pazartesi hâlâ yok. Salı yok, aynı günün akşamı Fenerbahçe Sevilla’yı eleyip Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek finale kalmış. Ve çarşamba sabahı Fred Çakmaktaş tişörtleri mağazalarda. Günaydın!
Galatasaray ve Fenerbahçe arasındaki fark şu: Resmi olmayan rakamlara göre GS Store cirosu 13, Fenerium cirosu 43 milyon Dolar. Fenerium, Fenerbahçe’nin en büyük gelir kaynağı. Roberto Carlos İstanbul’a gelmeden formasının satışa çıktığını hatırlatalım.
Divan’da ‘Ada’ya fıskiye yapılsın’ önerisinde bulunan Cengiz Bey’in iyi niyetine şüphe yok. Ama borç batağına saplanan Galatasaray’ın kurtulması için mantıklı konular konuşulmalı, tavsiyelerde bulunulmalı.
Devlet daireleri gibi ağır aksak işleyen bu sistem, bu geri kalmış ‘zihniyet’ değişmeli.
Galatasaray’ın ne ‘fıskiye’ye yatırılacak parası, ne de bu iş için harcanacak zamanı var.
Mali tablo berbat. Ama ‘müşteri’ denilerek küstürülen, liseli-lisesiz ayrımı yapılarak bölünen Sarı-Kırmızı kalpler aynı ritm ile atarsa, Galatasaray’ın çözülemeyecek sorunu yok. Yeter ki ‘zihniyet’ değişsin. Müstakbel Başkan Adnan Polat bu zihniyeti değiştirmek zorunda. Tabii ‘zihniyet’ izin verirse...

YORUM YAZ