MENÜ

Arda Turan

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Neymiş? Galatasaray, Arda Turan’ı elinde tutamazmış... Neymiş? Arda’yı iyi paraya satmalıymış. Niye? Galatasaray’ın 200 milyon Dolar borcu varmış. Ha 200, ha 180 milyon, ne farkeder ki!
Arda’yı para için satmak aptallıktır!
Neden mi?
Basitçe açıklamaya çalışayım..
Arda ilk patlamasını Şampiyonlar Ligi ön elemesinde Boleslav’a karşı yaptı. Ali Sami Yen’de 2 gol ve 1 asistle takımının Şampiyonlar Ligi’ne girmesinde büyük katkı sağladı. Şampiyonlar Ligi’ne ‘ayakbastı parası’ 5 milyon Euro. Bu sene şampiyonlukta ‘az da olsa’ pay sahibi oldu, 13 milyon dolar. Sportif başarı=para
20 milyon Euro’ya Galatasaray nefes alır ama sportif başarı ile bütün borçtan kurtulmak mümkün. Galatasaray, Arda, Uğur, Aydın, Emre, Servet, Oğuz, Yaser, Ferdi’li genç kadrosuyla önümüzdeki yıllarda ligi domine edebilir, şampiyonluğa ambargo koyabilir ve her sene Şampiyonlar Ligi’nde oynayabilir. Bir seferde 20 milyon Euro alacağına, her sezon kasasını doldurabilir...
Bugün Arda’yı ‘süperstar’ ilan edenler...
Hani Arda fiziksel olarak yetersizdi, bacakları kısa, gövdesi uzundu, koşamıyordu, şımarıktı, bu kafayla sönüp giderdi?
Hani Arda’yı rakipleri çözmüştü?
Rakipleri Arda’yı çözemedi, ama Arda herkesi bağladı, hatta düğümledi!
Çek maçında sahadaki 22 futbolcu arasında en çok koşan oyuncu kim? Arda Turan, 11 bin 600 metre. Yalandan koşmuyor, en zor anlarda meşin yuvarlaktan kaçmıyor. Sahada topla en çok oynayan futbolcu Arda.
Galatasaray Yönetimi elindeki mücevherin farkında. Takım elbiselerinin altına formalarını gizlemiş medyanın ‘ağır toplarının’ gazına gelip Arda’yı satacak kadar saf değil.
‘Galatasaray Arda’yı tutamaz’ diyenlerin derdi şu: “Arda gitsin, kalırsa ligin dengesi Galatasaray lehine bozulur!”
Arda gitmeliymiş!
Liverpool, borçları nedeniyle Amerikalılar’a satıldı. Gerrard’ı sattı mı?
Roma’nın 380 milyon Euro borcu var. De Rossi’yi satar mı? Totti’yi sattı mı?
Gerrard, Totti, Maldini nasıl takımlarının sembol isimleri olmuşlarsa, Arda da Galatasaray’ın sembol ismi olabilir.
Galatasaray Yönetimi, taraftarı mutlu etmek istiyorsa, Hasan Şaş ve Ümit Karan’la birlikte Arda’yı da kaptan yapmalı. Koluna kaptanlık bandını takmak, futbol yeteneklerinin yanında liderlik vasıfları da olan Arda’yı hem mutlu eder hem de performansını artırır.

YORUM YAZ