MENÜ

Yalan rüzgarı!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Beşiktaş’ın bugün içinde bulunduğu durumun adını siz koyun! Biz, hafızaları tazeleyerek, gördüklerimizi-duyduklarımızı harmanlayıp, süzerek bir takım çıkarımlarda bulunalım ve size bu konuda yardımcı olmaya çalışmakla yetinelim.
Kulüp aslında 1998 seçimlerinde gerileme devrine girdi. Prof. Oktay Çokyüksel tehdit alıp, adaylıktan çekilince, İhsan Kalkavan, Turgay Ciner, Tevfik Yamantürk, Ahmet Hamoğlu, Bahattin Demir, Mehmet Kazancı gibi birçok isim aynı çatı altında birleşti. Bu güç birliğine atılmadık iftira bırakılmadı. Sonuçta hepsi küstürüldü. Kulüpten uzaklaştı. Eğer o yönetim iş başına getirilseydi, Beşiktaş rakiplerinin en az 30 yıl önünde olurdu. Bu isimler şimdi Türk ekonomisine yön veriyorlar.
Son seçimde Yıldırım Demirören’in karşısına aday çıkmadı. Düşünün, koskoca Beşiktaş camiasından aday çıkmadı. Bugün takım liderlikten indi diye, yönetime talip olduğu ileri sürülen isimler ortaya atıldı. Gerçi hiçbirinin ağzından bunları duymadık. Ancak ateş olmayan yerden de duman çıkmaz.
Üstünde en çok durulan isim Yalçın Sabancı... Kongre öncesi bizim Coşkun Türk, kendisi ile konuşmuştu. Bir dizi vaat açıklayan Sabancı, bir anda ortadan kaybolmuştu. Tuncay Özilhan gibi ne kongreye geldi, ne divana... Hiçbir yerde görmedik. Daha geçen ay yapılan mali genel kurulda hiçbirini göremedik.
Kongreler bazı çevreler için rant kapısı. Her ay yapılsa, ‘yeter artık’ demezler. Bana göre ise ‘ihtilal...’ Sadece geri götürür. Kulübün kötü durumunda reklam için ortaya çıkanlar, acaba daha 1.5 yıl önce neden aday olmadılar? Çünkü niyetleri yok, amaçlar farklı. Aslında o zaman yırtındığımız üzere; başarısızlıkta en büyük suç iktidarın değil, bu kişilerindir. Eğer aday çıksaydı, Demirören böyle mi yönetim kurardı! Ya da Serdar Bilgili son döneminde öyle mi liste hazırlar ve bırakıp kaçardı. Camianın elmalarla armutları ayırt etmesi lazım. Mesela kulübün kötü değil de, en iyi döneminde adam gibi cesurca eleştiri yapan Hasan Arat ve Erol Kaynar gibi eski aday ve onlar gibi yüzlerce değere sahip çıkılsın yeter.
Başkan Demirören’e gelince, ayrıca ve ayrıntılı yazı konusu yapacağız.

YORUM YAZ