MENÜ

Uyuyan timsah cüzdan olur!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Meğer Beşiktaş ne kadar haksızmış! Boşu boşuna kıyamet koparmış hakemler konusunda... Galatasaray derbisinin ardından Cüneyt Çakır’ın oyundan yok yere attığı Delgado olayında kulüp haklı olarak isyan bayrağı çekmişti. Her ne kadar yapılan barkovizyonlu tepki sınıfta kalsa da, haykırış havada kalmamıştı. O maçın ardından sert açıklamalar yapan Yıldırım Demirören’e karşı, Adnan Polat iğneli konuşup, “Bizim MHK’ya güvenimiz sonsuz. Suçu hakemlere atmaya çalışanlar önce icraatlarına baksınlar” göndermesinde bulunmuştu.
Sadece geçen yıl hakemler nedeniyle 15 puanı gasp edilen Kartal’ın verdiği tepki sıcaklığını korurken, Beşiktaş’ın yokluğunda toplanan Kulüpler Birliği, Polat gibi tam destek olmuştu. Bunu da Aziz Yıldırım bizzat dile getirmişti. Ne hikmettir ki, o maçı katleden Çakır bu kez de Fenerbahçe’nin ipini çekmişti! Şimdi feryat figan edenler, konu Beşiktaş olunca sus pus olmuşlardı. Beklerdik ki, Galatasaray yönetimi Trabzon’a elle attıkları golde, Lincoln’ün köşe bayrağı ile verdiği gitar konserinde ve son olarak Emre Aşık’ın uzatmalarda topu elle oynamasına verilmeyen penaltı ve kırmızı kart için de benzer tepkiyi ortaya koyma erdeminde bulunabilselerdi.
Trabzonspor, Bursa’da net ofsayttan gol yiyince Karadeniz ekibi kıyamet koparmıştı haklı olarak. Bu kez evinde oynadığı Eskişehir sınavında kabak konuk ekibin başına patlamıştı.
Gelinen noktada Beşiktaş’ın tıpkı daha önce şampiyonluktaki rakipleri gibi, ‘bana dokunmayan yılan bin yaşasın’ mantığı içinde olmaması lazım. Yoksa yarın aynı duruma düşer. Bu hafta İnönü’de çok önemli derbi var. Kartal’ın kazanması elbette önemli, ama tek unsur değil. Zira Fener ve Cim Bom’un hakemlere yüklenmesi meyvalarını bu hafta verecektir! Daha şimdiden uyanık olup, ortam neyi gerektiriyorsa ona göre davranma zamanıdır.
Buna en iyi uyarı da Kaptan Delgado’dan öğrendiğimiz Arjantin atasözüdür: Uyuyan timsah, cüzdan olur. Anlayana...

YORUM YAZ