MENÜ

Üç puan, bu dörtlüye bağlı

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Bugünkü maçta elbette favori Beşiktaş. Ancak bunun skora yansıması için dört isim öne çıkıyor. Öncelikli olarak üç futbolcu. Hani şu dört maçtır hiç bir varlık göstermeyen Delgado, Holosko ve Tello. Nedenini çözebilmiş değiliz. Kaptan Delgado sezona çok iyi başladı. Bütün ataklarda, O, vardı. Takımı çok iyi yönlendirdi. Göze hoş gelen hareketleri, izleyenlere zevk verdi. Herkesin sevgisini, ilgisini bir kez daha kazandı. Ancak Arjantinli bir anda frene bastı. O ‘mükemmel’ adam gitti, yerine ‘silik’ biri geldi. Homurdanmalar başladı. Geçen sezon attığı ve attırdığı kritik gollerle öne çıkan Tello, savunmaya çekilince, etkisiz kaldı. Oyunda varlığı ile yokluğu belli olmadı. Ara transferde alınan Holosko, o bildiğimiz bindirmelerden, çapraz koşulardan, savunmayı dağıtıp pozisyon bulma ve buldurma özelliklerinden bir anda soyutlandı.
Takımı sürükleyen bu üç oyuncunun aynı anda yaşadığı form düşüşü, Kartal’a büyük sıkıntılar yaşattı.
Lige verilen arada iyi bir çalışma ortamı oldu. ‘Ara ilaç gibi geldi’ desek abartmış olmayız. Özellikle bu üç isme yoğunlaştı dikkatlerimiz. Hepsinde de kıpırdanma olduğu apaçık ortada. Eğer bunu sahaya yansıtırlarsa ki, o kapasiteleri fazlası ile var, galibiyet kolay olur.
Bütün bunların üstünde elbette Mustafa Denizli faktörü mevcut. Denizli, olumlu hava estirdi. Bunun icraata dönüşmesi önemli. Denizli’nin moral motive üstündeki zekasını bilmeyen yok. Hoca ısrarla, “Benim rakamlarla, sistemle takıntım yok. Oyuna göre sürekli değişim içinde olup, hücum oynayacağız” diyor. İşte ince ayrıntı burada. Bütün bu söylemlerin hayata geçirilebilmesi tabelaya yansıyacak. Bunun için de, sadece Denizli’nin işlevi de yeterli değil. Başta söylediğimiz gibi, Delgado, Tello, Holosko’nun geri dönüşümü. Ve geri kalan sekiz oyuncunun da bunlara iştirak etmeleri gerekiyor. Onlar zaten hazır kıta bekliyor, yeter ki öne çıkan dört isim üstüne düşeni yapsın.
Seba gibisi yok!
Onursal Başkan Süleyman Seba’nın adı önce Dikilitaş’taki kapalı salona verildi. Ardından kulübün de bulunduğu caddeye. Sonra Fulya projesinde yer aldı. Şimdi de Belediye Başkanı İsmail Ünal, heykelini yaptırdı. Yaşamı kulüple özdeşleşen başkanın adı ölümsüzleşti. Camia yakışanı yaptı. Emeği geçen herkese teşekkürler.

YORUM YAZ