MENÜ

Telefon sessizliği

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Beşiktaş’ın yeni stadının akustiği müthiş. Vodafone Arena tribünleri yapılırken, her şeye özen gösterilmiş. İnönü Stadı’nın atmosferinin gerisinde kalmasın diye, bilimsel çalışmalar ortaya konmuştu. Kapasite de 40 binin üstünde. Ancak o eski maçlardan eser yok şimdi!

Nasıl olsun ki!.. Derbide basın tribünündeyim. Aynı anda statta olan tanıdıklar, video ve fotoğraf atıyorlar Whatsapp’tan. Orada olduğumu bildikleri halde. Ya olmasak, bombardımana tutacaklar!. Artık gerisini siz düşünün. Maç, falan kimsenin umurumda değil. Milletçe ‘akıllı telefon manyağı’ olup çıktık. Hiç bir şey koparamıyor bizlere bundan. Hani bir Beşiktaş marşında olduğu gibi; Ölümle yaşamı ayıran çizgi, siyahla beyazı ayıramaz ki! diye bölüm varya! Tarih oldu sanki.. Evet bal gibi ayırır(!) işte bunu da teknoloji yaptı.

Taraftar kampanya başlattı

Bu durumu tespit etmek için kahin olmaya gerek yok. İşte Çarşı grubu, bu konuda kampanya başlattı. Cep telefonları ile maçlara gelinmemesini, gelinse bile kullanılmaması istedi. Fotoğraf, video çekilmesine de karşı çıkılıp ayrıca ‘alkollü tribüne gelmeyin’ diye de duyuruda bulundu. Gerçekten müthiş bir adım kesinlikle desteklenmeli. Beşiktaş’ın stadında taraftar, derbide bile cep telefonunun esiri oluyorsa, ki oldu varın gerisini siz düşünün. Şimdi diyecekesiniz ki, ‘daha önce yok muydu.’ Vardı elbette. Geçen sezon stat yeni açıldığı için herkes meraklı gözlerle ortama bakıyordu. Artık merak giderildi.

Kiev çantada keklik değil

‘Nasıl olsa Dinamo Kiev’i’ yeneriz düşüncesi var. Bu kabul edilir gibi değil. Ukrayna temsilcisi fizik olarak çok üst düzelde bir ekip. Beşiktaş’a tamamen ters bir takım. Kartal’ın karşısında, çok koşan, mücadele eden, hızlı atağa kalkan, agresif ve sert futbol oynayan bir takım olacak. Biraz da ilk maçta evinde Napoli’ye kaybetmenin sıkıntısı var. Bir anlamda tamam, ya da devam maçı. Her türlü risk alıp oynayacaklar. Güneş, oyuncular ve tribünlerin bütünleşmesi gerekiyor. Aksi halde bunlardan biri eksik kalırsa, olay terse döner:

1. Güneş: Derbide yaptığı kadro tercihi yanlışını terk etmeli. Talisca, Aboubakar ve Adriano varken, başkalarına bakmayacak!

2. Futbolcular: Galatasaray maçı bitti. Orada takılı kalıp, üç puan cepte düşüncesi ile sahaya çıkarlarsa, cepleri delik deşik içeri girerler.

3. Taraftar: Tribünler arasındaki kopukluk derbide zirve yaptı. Cep telefonlarını ‘uçak’ moduna alıp, 90 dakika bütünlük sağlanmalı. İnönü’de rekorlar kitaplarına giren desibel ölçümü ileri taşınıp, Devler Ligi’nde dev adım hep birlikte atılmalı.

YORUM YAZ