MENÜ

Şampiyonun ikramı!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Önce stadı yoktu. Dünyada bir ilke imza atıp şampiyon oldu. Arkasını da getirdi. Transferlerdeki ‘nokta atışı’ hız kazandı. Gücüne güç kattı. Sadece ligde değil, Avrupa’da tarih yazdı. Şampiyonlar Ligi’nde daha önce hiçbir Türk takımının yaşamadığı rekorları kırdı. Ligde zirve yarışının hep içinde kaldı. Ligin en güçlü kadrosuna sahip olduğundan herkes hemfikirdi. Şampiyonluğun en güçlü adayı, sonunu getiremedi. Sezonu ancak 4’ncü bitirebildi. Kupa da yaşananlar, hakem hataları, haksız cezalar gibi başarıya etki yapan etkenler de vardı. İşte bir sezonun hafızalara kazınan olayların ışığında, Beşiktaş’ın geride bıraktığı sezonun hikayesi...

Sezon öncesi ilk çatlak!

Başkan Fikret Orman ve Şenol Güneş başta olmak üzere herkes şunu çok iyi biliyordu. Eğer Beşiktaş bu sezonda şampiyon olursa en az 4-5 yıl bu böyle sürüp gider. Bu yüzden bir önceki sezon, ‘O sene bu sene’ diyerek takımı motive eden başkan, bu kez de, “Ligde iki büyük var diyorlar. (Fenerbahçe- Galatasaray) Ancak tek büyük var, o da Beşiktaş’ söylemini ortaya attı. Bunca olumlu ortama rağmen sezon sancılı açıldı. Yönetimin 13 günlük Çin programına Güneş karşı çıktı. Tartışmalar, sürtüşmeye dönüştü. Süre sırasıyla, 9’a, ardından 7’ye, oradan 3 ve son olarak bir güne indi. Yurt içinde hazırlık maçı gibi takım günübirlik bu ülkeye gidip döndü.

Kupa 1 planları bozdu

Kartal, Devler Ligi’nde Porto, Leipzig ve Monaco gibi üst düzey takımlar ile eşleşti. Bu ‘ölüm grubu’ içinde pek şans verilmiyor, Porto ilk sıraya yazılıp, arkasında farklı sıralamalar çıkıyordu ortaya. Bu hesabı Güneş ve ekibi alt üst etti. Yenilgi almadan lider olarak üst tura çıkıldı. Yarı finale giden Bayern karşısında dramatik Avrupa vedasının yansıması farklı oldu.

Ligde maç seçtiler...

Şampiyonlar Ligi özeti şuydu; Dünya futbolunda Kartal marka oldu. Üstünde Güneş hiç batmayan coğrafyada biliniyordu artık. İçeride ise durum terse döndü. Takım maç seçmeye başladı. Tüm sinerji Avrupa’ya kanalize oldu. Üçü iç sahada 8 beraberlik alındı. Deplasman fobisi, ‘kabusa’ dönüştü. Beş mağlubiyet ve uçup giden 31 puan ligde zirveden etti.

Cenk, Gomez olursa...

Gomez için, “Onun ile çalışıp, rekabet etmem bambaşka. Golcü kimliğime, yeteneğime büyük katkı sağladı” diyordu Cenk... Gurbetçi oyuncu, bunu attığı kritik goller ile gösterdi. Negredo’yu ikinci forvet pozisyonuna itti. Ara dönemde Everton’a satıldı. Bu gol kısırlığına sebep oldu. Ligde en çok pozisyona giren takım olmasına rağmen 69 golle sezonu tamamlayabildi.

Burak Yılmaz etkisi...

Tam ortam düzeldi derken Burak Yılmaz sendromu çıktı ortaya. Transferde sadece mevki söyleyen Güneş, Burak Yılmaz’ın alınmasını şart koştu! Taraftarın sesine kulak veren Orman, bunu yapmadı. Küslük yaşayan Güneş, bu olay sonrası, transferden elini ayağını çekti!..

‘Come to Beşiktaş’farkı!

Aboubakar’ın 9 milyon Euro’luk maliyeti yüzünden santrfor arayışları hız kazandı. Birçok isim gündeme geldi, gitti. Taraftarın ‘Come to Beşiktaş’ kampanyasına katılan Negredo, yeni golcü oldu. Ancak İspanyol oyuncu, sezon boyu aldığı desteğe rağmen beklentilere cevap veremedi.

Real’dan koptu geldi

Yıllarca Real Madrid’in savunmasını toparlayan Pepe’nin Kartal olması dünyada yankı buldu. Portekizli, sakatlığı dışında forma giydiği maçlarda tecrübesini hep konuşturdu. Aynı şekilde Trabzonspor’un da talip olduğu Medel alındı. Şilili oyuncu kilo fazlasını atana kadar bocaladı. Bu handikaptan kurtulduktan sonra, takımın vazgeçilmezi ve jokeri oldu.

Talisca Kartal’a yetmedi


Brezilyalı oyuncu ligde 14, Avrupa’da 4 ve kupada iki gole imza atıp sekiz de asist yaptı. Skora bu kadar katkı yapmasına rağmen yeterli olamadı . Alvaro Negredo, Mustafa Pektemek ve bir
türlü şans verilmeyen Cyle Larin forvet hattını düşürdü!..

Hesapta olmayan kayıplar...

Güneş için büyük maçl arda alınabilecek kayıplar, şampiyonluğu etkilemez manası taşıyordu. Di ğer takımlara verilecek puanlar hedef te n saptırdı. Her toplantıda bunun üstünde durdu. Fakat bir türlü ekibini bu yönde motive edemedi . Gençlerbirliği, Malatya, Bursa, Akhisar, Başakşehir, Kayseri ve Sivas ile yapılan maçlardaki ikram puanlar, şampiyonluğa mal oldu.

YORUM YAZ