MENÜ

Manisa Kartal'ı

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Beşiktaş deplasmanda hiç yenemediği Akhisar’ı dört sene sonra Manisa’da devirdi! Böylece bir ilke daha imza atan Güneş’in ekibi zirvede kaldı. İlk yarıda yeni transferler Talisca’nın ve Caner’in vuruşunda Rodallega’nın kafasından seken gollerle sonuca giden Kartal, Galatasaray derbisine döndü. Akhisar’a boş alan bırakmayıp, fazla pozisyon şansı tanımayan Siyah-Beyazlılar; taraftarlarını Avrupa’dan sonra ligde de mest etti. Tolunay Kafkas ile çıkış arayan Manisa temsilcisi, yine hayal kırıklığı yarattı.

Talisca başladı, Caner bitirdi

Beşiktaş maça önde başladı. Bu da ilk dakikadan itibaren pozisyon zenginliği doğurdu. Kartal ilk on dakika içinde üç pozisyona girdi. Önce Cenk denedi. Savunma çıkardı. Ardından Talisca uzaktan vurdu. Olmadı. Ve 8’de, Gökhan İnler’in pasında Talisca yerden ağlara bıraktı: 0-1.
Beşiktaş gol ile birlikte tempoyu kesmedi. Ta ki, 24’e kadar. Bu dakika içinde Cenk, bomboş durumda olan Q7’ye pas verse, maç o an bitecek. Bundan böyle, oyun terse döndü. Akhisar tehlikeli gelmeye başladı. Savunma ve Fabricio geçit vermedi. Ev sahibi takımın forvet hattının da beceriksizliği bunlara eklenince, eşitlik çıkmadı.

Güneş işi çözdü

Şenol Güneş baskı yiyen takımını geri çevirme adına hamle yaptı. Q7 ile Olcay kanat değiştirdi. Takım sete döndü. Uzun paslar ile çıkmaya başladı. Bu kez de Akhisar arkada boşluklar verdi. Nitekim yine böyle pozisyonda kazanılan serbest vuruşta Caner topun başındaki isimdi. Tecrübeli solağın orta şut karışımı vuruşunda Rodallega’ya çarpan top, ilk yarı skoru olarak filelere gitti: 0-2. Devrenin son uzatma dakikası içinde gelen bu gol, Beşiktaş’ı rahatlattı. Akhisar iki farklı geriye düşmenin moral bozukluğunu yaşadı.

Üst direk de olmasa!

Beşiktaş ikinci yarıya oyun disiplinini bozmama adına yine önde başladı. Ancak kanatlar etkili işlemedi. Bunun üzerine Olcay’ın yerine Tolgay hamlesi geldi. Bu da yetmedi, Adriano sahaya sürüldü. Fakat bütün bunlara rağmen skoru koruma içgüdüsü sahaya hakimdi. Her türlü riski alıp yüklenen Akhisar, 70’te Rodallega’nın kullandığı serbest atışta, Fabricio’nun dokunduğu top üst direkten döndü.

Rölantiye aldılar

Kartal, iki farklı önde olmanın avantajını iyi kullandı. Oyunu her geçen dakika yavaşlatıp, Benfica maçının yorgunluğunu attı. Aynı zamanda hafta sonundaki Galatasaray derbisi öncesi, olası sakatlıklardan da kaçınmış oldu.

YORUM YAZ