MENÜ

Kazanma kriterleri

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Beklenen gün geldi çattı. 2008 deki ilk rakibimiz Portekiz. Maç öncesi ahkam kesip, skor tahmininde bulunmak yerine, takımın son durumu ne ona bakalım. Antalya ‘moral’ kampının ardından Almanya’da çok güzel çalışma imkanı oldu. Tek sıkıntı medya ile sağlıklı iletişim kurulamamasıydı. Bu da çok normal, zira göreve atanan kişiler, emeklilik dönemlerine gelmesine rağmen, ilk kez böyle bir kampa katılanlardandı!
Hazırlık maçlarında istikrarlı bir oyun göremedik. Bunu şuna bağlıyoruz; Portekiz, İsviçre ve Çek Cumhuriyeti’ne göre rakipler seçilmişti. Doğal olarak farklı oyun anlayışı, sistem ve kadro denendi. En çok tartışılan isim ise Fatih Terim’di. Terim kadroya almadığı oyuncuların gürültüsü daha dinmeden, bu kez gönderdikleri ile hedef oldu.

Yüzleşme zamanı
Bunlara bir de sakatlıklar eklendi. Gökhan Gönül’ün dışında fire verilmedi. Artık bütün bunlar geride kaldı. Şimdi gerçeklerle yüzleşme zamanı.
Terim’in bütün oyun planını Emre’nin üstüne kurması büyük hata. Geçtiğimiz sezon New Castle gibi sıradan ekipte doğru dürüst maç oynayamayan, fizik gücü eksik, mücadele etmeyi fazla sevmeyen, sadece topla birlikte etkili olan Emre, bü yükü kaldıracak durumda değil. Zira Portekiz, hel hele Emre tipindeki oyunculara boş alan bırakıp, topla oynamasına izin vermez!

Nihat sağda etkili
Savunma; Servet’in dönüşü ile birlikte toparlanır gibi oldu. Özellikle Gökhan ve Servet ilk topu kaybettikleri taktirde, kalıyorlar. Arkalara atılan paslarda ağırlar. Solda hakan, sağda ise Sabri kademe hatası yapıyorlar. Ve en önemli handikap, geriden olumlu top çıkmıyor. Volkan istikrarsız. Orta alanda; Arda, Emre ve Tuncay sadece ofansif oyunda varlar. Bu durumda bütün yük, Aurelio ve Hamit’in üstüne kalıyor. Böylece açık kapamaktan, hücüma çıkamıyorlar. Terim her ne kadar Mevlüt için, “Değişik santfor” dese de, genç oyuncu A takımı kaldıracak düzeyde değil. Ve asıl sorun Nihat da. Bu oyuncu, Villareal’de olduğu gibi forvetin sağında çok etkili oluyor. Bunu kendisi de açıkladı. Israrla ortada tutulup etkisiz hale getiriliyor. Bir başka handikap da, Emre ile başlayıp, Arda ile dillenen ve Nihat ile devam eden transfer oluşumları...

Sözün bittiği yerdeyiz
Şu areneda; Fatih, Yıldıray, Gökhan, Halil ve Toraman gibi tecrübeli ayakları görmek isterdik. Portekiz, tecrübeli silahlarla karşımızda. Artık sözün bittiği yerdeyiz. Skoru sadece Ronaldo değil, sahadaki 22 oyuncunun performansı ile kenar yönetimlerin kriterleri belirleyecek, ve tarihe geçecek. Bu kriterler çerçevesinde Cenevre’de yeni bir tarih yazmayı bekliyoruz.
Yarın!..

YORUM YAZ