MENÜ

Kartal, lider avında

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Beşiktaş, zirve yarışı için; ‘tamam’ ya da ‘devam’ niteliği taşıyan derbide gülen taraf oldu. İlk yarı hakeme takılan(!) Güneş’in ekibi, ikinci yarı Galatasaray’ı sahadan sildi. Maça lider olarak çıkan Tudor’un takımı, pozisyon bulmakta zorlandı. Buna karşılık kalesinde büyük açıklar verdi. Taktik savaşlarının öne çıktığı dev maçta, Güneş’in kenar hamleleri skora etki yaptı. Tudor’un oyuncu değişiklikleri ise ne sahaya, ne de tabelaya yansımadı. Müthiş taraftar desteğini arkasına alan Kartal, zirve ortaklığını iyice pekiştirdi.

Cenk atsa...

Derbinin ilk dakikasında Cenk; bomboş pozisyonda topu kale yerine Muslera’ya nişanladı! Golcü oyuncu bu golü atsa, Kartal maça önde başlayacaktı, olmadı. Ardından baskı sürdü, taraftarın da desteği ile, Güneş’in ekibi topla daha çok oynadı. Buna rağmen karşı kalede istediği net pozisyonlara giremedi. İlk yarım saat yediği baskıdan bunalan Galatasaray, oyunda dengeyi kurma adına kontratak denemelerinde bulundu. Nitekim Rodrigues ile de bulduğu müsait pozisyonda golü kaçırdı.

Aydınus’tan uzun atlama!

Her iki takım ilk yarı boyunca beklenen futbol ziyafetinden uzak kaldılar. Maçı alıp götüren, öne çıkan kimse olmadı. Ancak bu yarıda Fırat Aydınus tam aksi görünüm sergiledi. Önce Tolgay’a top ile alakası olmayan Gomis’in kafasında kırmızı kartını çıkarmadı. 39’da ise Oğuzhan’ın, Fernando tarafından indirilmesinde net penaltıyı vermedi. Kötü futbol ve ‘berbat’ yönetim derbiyi sıradan maç haline getirdi.

Kartal tempo yapınca

İkinci yarı ilk dakikadan itibaren bambaşka bir Beşiktaş vardı sahada. Henüz 46’da Gökhan’ın ortasında Muslera topu kaçırınca, Cenk affetmedi: 1-0.. İşte ne olduysa bundan sonra oldu. Kartal, öne geçmenin avantajı ile kapanıp skoru koruma yolunu seçmedi. Tam tersine farka gitmek için yüklendi. Oğuzhan ve ardından Quaresma ile iki net pozisyonda, o farkı kaçırdı. Pes etmeyen Kartal, 70’te durumu 2-0’a taşıdı. Babel’in şutundan seken topu düzelten Tosic, hücum hattına ders verircesine düzgün vurup, golünü attı: 2-0.

Gomis de olmasa

Galatasaray’da karşı kaleye düşünen bir tek Gomis vardı. Çok mücadale etti. İstediği topları alamayınca da, gerilere kadar geldi. Kendi yarattığı pozisyonda ise Fabri’ye takıldı. Koca maçta lider takımda Gomis’e ayak uyduran kimse olmadı. Karşılaşmada son sözü Medel’in pasında Negredo söyledi: 3-0.

YORUM YAZ