MENÜ

Güzel günler göreceğiz güneşli günler

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Fikret Orman’ın aklında Ocak ayından beri Şenol Güneş’in ismi vardı. Bilic gittikten sonra Başkan’ın evinde tecrübeli teknik adamla masaya oturuldu, para bile konuşulmadan anlaşma sağlandı. Şenol hocanın ilk günden koyduğu kurallarla Beşiktaş’ta yepyeni bir dönem başladı.

6 ay gecikmeli geldi

Aslında Şenol Güneş ismi, Beşiktaş’ın gündemine bir önceki sezon Ocak ayında geldi. Arsenal ile Londra’da yapılan maçta, Bilic’in West Ham ile anlaştığı ortaya çıktı. Başkan olaya çok bozuldu. Ancak yönetim, şampiyonluk yürüyüşünde Hırvat hocanın kalmasından yana tavır koydu. Başkan, daha o gün Bursa’nın başında olan Şenol Güneş’te karar kıldı. Fakat tecrübeli çalıştırıcı, “Lig sonu görüşelim. Bir yerde görev yaparken başka bir kulüp ile konuşmam doğru olmaz” diyerek erteledi.

Orman: Ücreti sen konuş abi

Fikret Orman sezon bitiminde Güneş ile evinde masaya oturdu. Hoca, çalışmak istediği ortamı, transferleri ve hedefleri tek tek sıraladı. Başkan, 4 saatlik görüşme sonrasında tecrübeli teknik adamla el sıkıştı. Para lafı ise tek bir yerde geçti, o da futbolcuların ödemelerinin zamanında yapılmasıyla ilgiliydi. Toplantı sonrası Başkan Fikret Orman, Ahmet Nur Çebi’yi aradı ve “Abi, Şenol hoca ile anlaştım. Ama para konuşmadık. O kısmı sen hallet” dedi.

İlk icraatı tesis...

Şenol hoca tesislere gelir, ilk işi çift kişilik odalarda kalan oyuncuların tek kalmasını sağlayacak düzenleme olur. Ardından sakatlık yaşanmaması adına idman sahasının yenilenmesini ister ve kamp binasında da değişikler yapılmasını söyler. Tesislerdeki inşaat kısa sürede biter. Eksik kalan tek bir taraf vardır, o da kamp binasının dışında teknik ekip için ayrı bir bina yapılması... Zira hoca, futbolcuların rahat etmesi adına ortalıkta görünmeyi çok istemez.

‘Yönetici gelmesin’

Tesisler mükemmel hale getirilmesine rağmen Güneş, Olimpiyat Stadı ve Başakşehir’deki maçlar öncesi, takımı o bölgeye yakın otelde kampa alır. Bu durum şaşkınlık yaratır. Futbolcular açısından ilk olan bu uygulama yönetime de ilginç gelmiştir. Kamplar konusundaki değişimin ardından Ahmet Nur Çebi başkanlığındaki futbol komitesi de kaldırıldı. Şenol hoca, tesislere yöneticilerin girip çıkmasını istemediğini Başkan’a bildirdi. Böyle Ümraniye’de yönetici devri bitmiş oldu.

Kramponlar ders oldu

Almanya kampı ve Marienfeld kasabasındaki ilk günler... Şenol Güneş, oyuncuların soyunma odasındaki dolaplarının önünde 4 çift kramponun yan durduğunu görür. Gece saat 23.00 yat saatidir, tecrübeli hoca malzemecileri çağırır. Kramponların kimlerin olduğunu sorar, “Ersan, Kerim Frei, Olcay Şahan ve Mustafa Pektemek” yanıtını alır. Bu dört oyuncuyu odalarından çağıran Güneş, kramponları düzelttirir. İşte bu olay ile birlikte Siyah-Beyazlı takımda sıkı disiplin başlar.

Böyle kamp görülmedi

Bundan önceki kampların aksine, sezon öncesi takımda büyük değişim vardı. Futbolcular ilk kez taraftarlarla böylesine bütünleşti. İstisnasız tüm idmanlar basına açık yapıldı. Antrenmanlar sonrasında teknik ekibin isteği doğrultusunda bütün takım, sabah akşam Beşiktaşlı futbolseverlerin imza ve fotoğraf isteklerini yerine getirdi.

Tolgay Arslan moralleri bozdu

Bir önceki sezon kalitesini ispatlayan Tolgay Arslan, Şenol hocanın da planlarında önemli bir yer teşkil ediyordu. Ancak gurbetçi oyuncunun çapraz bağları koptu ve en az 6 ay sahalara dönemeyeceği açıklandı. Bu durum hem takımın hem de teknik heyetin moralini sıfıra indirdi. Buna Veli Kavlak’ın bir türlü geçmeyen müzmin sakatlığı da eklenince orta sahada sıkıntı baş gösterdi. Sonrasında ise Şenol Güneş’in oyuncularla birebir görüşmeleri başladı.

İKİNCİ BÖLÜM YARIN

Gomez nasıl transfer edildi?
Mustafa treni böyle kaçtı.
Derbi sırrı...
Sistem değişti.
Güneş’in Quaresma kararı

YORUM YAZ