MENÜ

Gel vazgeç hocam

Abone Ol Google News

Sergen Yaçın; Beşikkaş’a gelen ve en çok kredisi olan hoca. Ancak yeni sezon; iyisi ve kötüsü ile hocaya yazar. Şampiyonluk beklentisi olan camia, umutla bekliyor. Peki Sergen hocanın beklentiler karşısında transfer karnesi nasıl ona bakalım. Kaleci olmazsa, olmaz. Biraz geriye gidelim. Sergen hocanın basın toplantısına: “Kaleci almayıp Ersin ile devam edeceğiz. Balotelli’yi istemedim. Soru işaretleri var. Alacağımız santrfora kimse laf etmemeli. Eksik bölgelere bizi taşıyacak kreatif takviyeler yapacağız.”

Haberin Devamı

Durum iç açıcı değil

Hocanın transfere yönelik öne çıkan sözleri bunlar idi. Yönetici Erdal Torunoğulları da topu hocaya attı. ‘Aldığımız her oyuncu hocanın onayından geçti” dedi. Bütün bunların ışığında baktığımızda; durum pek iç açıcı değil.

1- Öncelikli olarak kale. Ersin ve Utku yetenekli gençler. Ama şampiyonluğa oynayacak olan Beşiktaş’ın yükünü kaldıracak kapasitede değiller. Her ikisi birden kaleye geçse aynı anda, yine olmaz. Çok tecrübeli ve güven veren eldiven alınmalı..

2- Santrfor için Kalinic tutturuldu gidiyor. Hırvat oyuncu bu yaşına kadar bir türlü patlama yapamadı. Alınır ise yapar mı, belirsiz. Yapan Mandzukiç varken, tercih edilmemesi ilginç.

Haberin Devamı

Yolun sonu aydınlık değil

3- Kreatif oyuncu, hocanın deyimi ile takımı taşıyacak diye alınanlar: Aboubakar, Sousa, Mensah ve Gökhan Töre. Ne kadar ve nereye kadar taşırlar o da belirsiz. Şampiyon olmak için; atanın ve tutanın çok iyi olacak. Ayrıca günümüz futbolunda bu da yetersiz. Merkez orta saha, kanatların da aynı düzeyle olmalı. Bir diğer konu savunma. Vida gönderilmek isteniyor, kafası karışık. Welinton, N’Sakala ve Montero ile henüz gelmeyen sağ bek sorunları da var. Transfer 5 Ekim’de bitecek. Gel Sergen hocam bu inattan vazgeç. Bastır!.. Dünya çapında bir golcü, çok üst düzey kaleci, sağ bek ve orta yapabilen kanat oyuncusu aldır. Aksi taktirde, yolun sonu pek aydınlık durmuyor. Zaman kısıtlı olsa da hâlâ bunları yaptırma imkanın var. Son pişmanlık fayda etmiyor hocam!

YORUM YAZ