MENÜ

Galiptir bu yolda mağlup

Abone Ol Google News

UEFA Şampiyonlar Ligi ikinci grup maçı öncesi büyük sıkıntı vardı. Sergen Yalçın, yedek kulübesini bile dolduramadı. 55 bin taraftar önünde beklenti Ajax’ın farklı galibiyetiydi. Ancak Kartal pes etmedi, savaşıp yüreğini ortaya koydu. Gücü ölçüsünde mücadele etti. İlk yarıda yenilen iki gol ile puan alamadı. Ama taraftarından bu duruşu ile bolca alkış almasını bildi. İkinci maçını da kazanan Hollanda temsilcisi, büyük avantaj yakaladı.

Haberin Devamı

Buldun mu atacaksın!

Önce şunu belirtelim; bunca eksik var. Oğuzhan ile Gökhan maça kulübede başladı. Sergen hoca, resmen kapıyı göstermiş gibi. Bu durumu nasıl olur bilemeyiz ama, terse çevrime iki oyuncunun elinde! Maçın başında Batshuayi bomboş durumda topu yan direğe nişanladı. Pozisyon buldun mu atacaksın. Ajax; bir buçuk pozisyona girip iki gol atı. 17’de Berghuis açılışı yaptı. 43 de Serdar’ın hatasında Haller devrenin skorunu belirledi. Koca ilk yarıda futbol adına; yüksek tempo, heyecan ve göze hoş gelen hareketler olmadı. Şu da bir gerçek. Eğer Kartal, Amsterdam’a tam kadro gelseydi, yenilmezdi.

Haberin Devamı

Abartılı güç

Maç öncesi, skorun çok farklı olacağı yönünde görüşler vardı. Eksik Beşiktaş’ın, formda Ajax karşısında tarihi skor alması dillendiriliyordu. Kartal, genelde oyunu kendi sahasında kabullenmek zorunda kalsa da, Hollanda temsilcisi önünde iyi direndi. Rakibin kaliteli takım olduğunu kabul etmek ile birlikte, çok abartıldığını çabuk kavradı. Bunda hiç kuşkusuz Sergen hocanın büyük payı vardı. İkinci yarıda, vasat futbol oyunu sürüp gitti. Kaleci Ersin iyi kurtarışlar yaptı. Batshuayi yine kaçırdı. Kenan’ın golü faul gerekçesi ile verilmedi. Gurbetçi Can mücadelesi ile dikkat çekti. Umut’un yeniden sakatlanması hayal kırıklığı yarattı.

YORUM YAZ