MENÜ

Futbol hariç her şey

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Ligde nefesleri kesen Beşiktaş ve Fenerbahçe; kupada futbolu unuttu. Kırmızı ve sarı kartların havada uçuştuğu gecede, gereksiz gerginlikler maça damga vurdu. 2-2’lik skora rağmen, dev maçta yaşananlar büyük hayal kırklığı yarattı.

Sakin başladı ama

Kupa derbisi sakin başladı. Ligde olduğu gibi heyecan, tansiyon yüksek değildi. Bir de, daha 14’te Negredo’nun golü gelince iyice rahatlama oldu: 1-0. Bu golden sadece üç dakika sonra Soldado ile skora denge geldi: 1-1. İşte bu dönüm anı oldu. Ortam gerildi. Alper devrenin son dakikası içinde atıldı. Caner’in bir vuruşu yan direkte patladı. Uzatmada Şener’in vuruşunda Vida’ya çarpan top ve gol kaos yarattı: 1-2!..

Q7 şaşırttı

Güneş, on kişi kalan rakibi karşısında iki hamle birden yaptı. Babel ile Quaresma ikinci devre maça başladı. Ligde dev maçı çeviren adam olarak öne çıkan Portekizli yıldız; rakibine vurduğu için sadece yedi dakika sahada kalıp atıldı. Her geçen dakika gerilen maçta hakem Fırat Aydınus, kartlarını adil kullanmadığı için tribünlerden tepki gördü. Volkan’ın çift sarıdan atılması ise dengeleri iyice bozdu. Talisca’nın 82’de attığı kafa golü maça yeniden denge getirdi: 2-2.

Futbol unutuldu

Kupada erken final olarak adlandırılan bu eşleşmede, futbol yoktu! İtiş kakış, tahrik, sataşma.. Derbide nerede ise zorla kendini attırma psikolojisi hakimdi sahada. Bunda kuşkusuz her iki takımın ligde daha üç gün önce oynadığı derbi kadar, federasyonun fikstürü de etkiliydi. 17 Nisan’da oynanacak olan rövanş öncesi, bu iki maçı üst üste oynatmak akıl, mantık ile izah edilebilecek bir şey olamaz..



YORUM YAZ