MENÜ

En zoru ile başlıyor

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Şampiyonlar Ligi ilk maçına çıkacak olan Kartal’ın zor gecesi... Porto, lige fırtına gibi başladı. 5 maçı kayıpsız geçti. Toplamda 12 gol atarken kalesinde henüz gol görmedi.

Eksiği var ama

Portekiz temsilcisinde cezalı Aboubakar ve Maxi Pereira yok. Sakatlığı bulunan Hector Herrera ise belirsiz. Ancak Bir dönem Galatasaray’da forma giyen Telles’in yanı sıra Danilo Pereira, Corona ve Soares gibi hücum yönü kuvvetli isimler var. Porto’nun Avrupa tecrübesi ve evinde oynayacak olması da avantajı.

Güneş’in kadro seçimi belirler

Beşiktaş, bu tür maçlarda çok farklı oynuyor. Şenol Güneş’in kadro tercihleri direk skora etki yapacak. Medel forma istiyor. Büyük tecrübe. Adriano sağ bekte olacak. Pepe, Tosiç ve Caner uyumlu. Ancak savunma çok kademe hatası yapıyor. Porto, hızlı oynayan ekip. Özellikle arkaya atılan toplarda Tosiç ve Caner’in ağır kalması ile ofsayt taktiği sıkıntı yaratacak cinsten.

Puanı orta saha alır

Formda Porto karşısında bir puan büyük kazanç olur. Gerçekçi olmak gerekir. Galibiyet de ihtimaller arasında. İşte bu noktada belirleyici orta alan olacak. Güneş, tereddüt etmeden Medel’i sahaya sürmeli. Atiba, Oğuzhan, Quaresma, Babel, Tolgay ve Lens gibi isimlerden şans bulanların performansı skoru tutar. Özellikle de Talisca; kader adamı... Cenk ve Negredo iyi markaj yapan rakip savunma arasında gol pozisyonu bulması zor. O yüzden bulduğunu atacak, ya da arkasından bakarlar!

Portekizliler rahat

Dev maç öncesi Porto’da kapalı, gri bir hava var. Ancak Portekizliler maça ilgililer. İstisnasız herkes eski yıldızları Quaresma ile söze başlıyor. Pepe ve Talisca ile devam ediyorlar. Brezilyalı oyuncuyu nedense pek sevmiyorlar. Galibiyetten çok eminler. Skor tahminleri ise uçuk.

Önce UEFA...

Başkan Orman’ın hayali Avrupa’da kupa. Bu çok uzak değil. Şampiyonlar Ligi futbolun vitrini. Ancak ayağını yorgana göre uzatmak da gerekiyor. Kartal, her türlü sürprize açık olan grupta lider de çıkabilir, sonuncu olabilir. Gerçekçi hedef UEFA Kupası’na devam edecek pozisyonu bulup, finale kalması...

YORUM YAZ