MENÜ

Disco disco Partizani

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

UEFA'da, C Grubu'nda, bir anlamda iki takımın da kaderini etkileyecek maçta, kazanan avantaj sağlayacak..

Putin alt üst etmiş!

Avrupa'ya yaptığımız seyahatlerde, farklı ülke vatandaşlarına benzetildik sürekli. İlk kez, Sırbistan'da,'Rus medyasından mısın?' diye soran oldu. Önce garipsedik. Ama kısa karede idrak ettik. Rus lider Putin'in ziyareti ülke gündeminde ilk sıraya oturmuş. Kentte maça yönelik fazla eğilim de kendini fark ettirmiyor.

Kartal barışı


Partizan tribünleri, yaşanan olaylar yüzünden bölünmüştü. Son haftalarda Alcatraz ve Zabranjeni ile Grobari adlı taraftar grupları barışma kararı almıştı. Beşiktaş maçı öncesi bu üç önemli taraftar grubu liderleri bir araya gelerek güç birliğini pekiştirdiler. Maç saatinde 32 bin kapasiteli stat tamamen dolacak.

Resmen kış!

Belgrad'da yağmur ve soğuk hava karşıladı takımı. Maç saatinde yağmurun süreceği ve karşılaşmanın 6 derecede oynanacağı tahmin ediliyor.

Belgrad büyüsü

Çok eski tarihe sahip olan Belgrad, Tuna ve Sava nehirlerin birleştiği coğrafyada, güneydoğu Avrupa'nın geleceğe ışık tutan kentidir. Zaten şehrin anlamı da, beyaz ışık ve kent gelişmelerinin birleşiminden Belgrad olarak türetilmiştir. Bir milyon 700 bine yaklaşan nüfusu ile ülkenin en büyük şehridir.

Osmanlı hatırası

Begrad, 1. Süleyman tarafından 1521 de Osmanlı topraklarına dahil edildiyse de, 1841 de Sırp ayaklanması ile ağır hasar gördü. 1918 de Yugoslavya'nın Başkent'i olan Belgrad, 1999 daki Kosova Savaşı esnasında NATO
güçleri tarafından yerle bir edildi. Yeniden inşa edilen kent, geçirdiği ağır yıkım veren savaşların hala etkisinde...

Kültür Başkent'i


Tam 400 bin eserin sergilendiği Ulusal Müze'de, dünyaca ünlü sanatçıların baş yapıtlarını görmek mümkün. Sinema, kitap, müzik, tiyatro ve bira festivalleri ile de öne çıkan Belgrad tam bir kültür merkezi. Nobel ödüllü yazar İvo Ardric, 'Drina Köprüsü' adlı ünlü eserini bu şehirde kaleme almasıyla biliniyor. Hızlı ve eğlenceli gece yaşantısı için ülke içinden, Bosna-Hersek, Hırvatistan ve Slovenya'dan hafta sonları bir çok kişi kendini Belgrad'ın büyülü yaşantısına bırakıyor.

Devler de burada

Ülkenin en büyük ve köklü iki takımı Kızılyıldız ile Partizan kentin spor alanındaki efsane kulüpleri. Her ne kadar geçmiş parlak günlerinden uzak kalsalar da, rekabetçi ortamları ve renkli, fanatik tribünleri ile göz kamaştırıyorlar.

Sırp eziyeti

Medya ve Siyah-Beyazlı taraftarların yer aldığı Türk Hava Yolları uçağı yolcuları, 2 saati aşkın süre pasaport polisi tarafından alanda bekletildi. Uçağın kapısında yolcuların tüm pasaportları toplandı. Ardından bir kat aşağıya indirilen yolculardan, burada isim isim çağrılıp otel rezervasyon ve uçak biletlerinin ibra edilmesi istendi. Ardından bekleyiş devam etti ve 2 saatin ardından yeniden isim isim çağrılıp ülkeye giriş vizesi verildi. Yer yer tartışmaların yaşandığı bekleme esnasında güvenlik güçleri ile yolcular arasında sert sözlü münakaşalar yaşandı.

YORUM YAZ