MENÜ

Bu maç daha zor

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Şampiyonlar Ligi’nde, Beşiktaş’ın deplasmanda Napoli’yi yenmesi sürpriz olarak değerlendirilmişti. Öyle ya, grupta ilk iki maçını rahat kazanan İtalyan temsilcisi karşısında Beşiktaş’a şans tanınmıyor ve beraberlik bile başarı olanak gösteriliyordu. Her ne kadar karşılaşmadaki tüm veriler ev sahibi takımdan yana olsa da, Kartal 3-2’lik skor ile galip gelmesini bildi. Herkesin evde yaptığı hesap, çarşıya uymadı. Bu kez de ‘Beşiktaş deplasmanda yendi, içeride yine yener’ tezi ortaya kondu.

Saha ve seyirci avantajı elbette var. Ancak Beşiktaş adına öyle kolay değil. Hatta daha da zor. Caner ve Talisca’nın sakatlıkları hamle gücünü düşürdü. Napoli, bu kez işi daha sıkı tutacak. Hakem çok ilginç düdükler çalan yapıda. Ayrıca Siyah-Beyazlı takım içinde sakatlıktan yeni çıkan Oğuzhan, durumu belirsiz Gökhan İnler ve küçük de olsa farklı sorunlar yaşayan oyuncular çok.

Tribün sabırlı olmalı

Mutlaka Şenol Güneş gerekli uyarıları yapmıştır. Bu dev maç bir anlamda grubun kaderini belirleme açısından da önem taşıyor. Öncelikli olarak sahadaki futbolcuların, sakin, sabırlı oyun anlayışı içinde olması gerekiyor. Öyle alelacele toptan gidelim, gol atıp işi bitirelim mantığı ters tepebilir. Napoli, çok tehlikeli bindirmeler ile üç-dört pasta gole gidebilen kimliğe sahip. Böyle rakibe karşı, pas hatası yapmayacaksın. Kanatları ve göbeği iyi kapatıp, kademeye gireceksin. Bu anlamda taraftara da büyük iş düşüyor. Aceleci olmadan, maç boyunca destekleri itici güç olacak. Bir de rakibin fizik gücü çok üstün. İnanılmaz koşup, karşı takımı bozuyorlar. İtalyan ekibinde; Callejon, İnsigne, Hamsik ve Gabbiadini gibi çok etkili isimleri kadroda. Toplu ve topsuz, skora ve oyuna etki edebiliyorlar.

YORUM YAZ