MENÜ

Bir yenilgide tren kaçar

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Son şampiyon özellikle deplasman maçlarında kazanmayı unuttu. İngiltere’de Chelsea, İspanya’da Real Madrid de benzer sıkıntıyı yaşadı, hala da yaşıyor. Kara Kartal’ın durumunu biraz açarsak, parçalardan sonuca gideriz. Antalya kampında Jeremain Lens mükemmele yakındı. Yeni sisteme göre çok ve olumlu pas yaparak sonuca gidilecekti. Böylece orta sahada rakibe topla oymama şansı verilmeyecekti. Oğuzhan Özyakup, sıkı çalışıp eski günlerine döneceği mesajları vermişti. Tek sıkıntı Ryan Babel’in formsuzluğuydu. ‘Olsun o da geçer’ düşüncesi herkeste hakimdi.

Hesaplar tutmadı

Güneş, “İlk yarıda ekstra 10 puan fazla kayıp var. İkinci yarı bunu kapatıp şampiyon olacağız.” düşüncesini paylaştı hep... Amaç, içerideki Fenerbahçe derbisine kadar kayıpsız geçmekti. Olmadı. Antalya ve Kasımpaşa sonrası Bursa’da iki puan bırakıldı.

İşte sıkıntının adresi!

Real Madrid ve Chelsea takımlarında tam olarak neler yaşandı bilemiyoruz. Fakat Beşiktaş’ın durumunu şöyle özetleyelim: Aşırı özgüven, güvensizlik yarattı. ‘Nasıl olsa kazanarız, iki yıldır şampiyon olduk, yine oluruz’ mantığı... Bu durum idmanlardaki olumlu çalışmaların, sahaya yansımamasını getirdi. Bu ‘rehavet’ de skora yansıdı.

10 yıl Devler Ligi şart!

Beşiktaş’ın bundan böyle en az on yıl aralıksız Şampiyonlar Ligi’nde olması gerekir. Bunun için de şampiyonluk ya da ikincilik gerekiyor. Kara Kartal, bana göre 16 puan fazla kayıp ile 20. haftayı kapadı. Artık dönüşü olmayan yola girmiş durumda. Yarışta dört takım olduğuna göre bir yenilgi şampiyonluğu imkansız duruma getirir. ,

Yıldızların ışığında...

Güneş kadro tercihlerini yeniden gözden geçirir. Anderson Talisca, Oğuzhan Özyakup, Ricardo Quaresma, Ryan Babel, Atiba Hutchinson, Pepe, Tolgay Arslan, Adriano ve Gökhan Gönül gibi yıldızlar, Devler Ligi’ndeki performansı lige taşır. Takımın en çok kazanan ama karşılığını veremeyen ismi Alvaro Negredo ile birlikte, Vagner Love ve Cyle Larin de gollere başlarsa hedef tutar. Bu kalite Kara Kartal’da var.

YORUM YAZ