MENÜ

Ayman izin verirse!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Şampiyonluk yolunda yarın önemli bir maç var. Beşiktaş, İnönü’de Trabzonspor önünde galbiyet arayacak. Her ne kadar Karadeniz ekibi, eski gücünden, havasından uzak olsa da, kazanmak için sahada olacak. Böyle maçların sonucunu önceden kestirmek zor. Yıldız oyuncular, skoru her an değiştirebilecek kapasitede. Ancak bu kez kantarın topuzu Kartal’dan yana çok kaymış durumda. Delgado, Nobre, Bobo, Holosko, Tello gibi gole yatkın isimler çok. Trabzon’da ise durum tam tersi. Bir Gökdeniz vardı bunu yapabilecek, O da gitti. Yattara tek başına bu yükü kaldıracak potansiyelde değil. Bunlara karşı Bordo-Mavililer’in en etkili silahi Ayman! Mısırlı oyuncu, ne zaman ki, Karadeniz’e gitti; değişti. Hırçınlaştı. Oynamayı bıraktı, oynatmamak için sahada kaldı. Rakibe kasti faül yapmadığı tek maçı yok. Olayları kışkırtıp, aradan sıyrılmasını da iyi biliyor. Gereksiz yere, arkadaşlarını ve rakibi de geriyor. Beşiktaş’ın, maç öncesi yeni sezon için kadrosuna katma düşüncesi, maça ne kada yansır bilemeyiz. Fakat bildiğimiz bir şey var; hakemin dikkat etme mecburiyeti. Tabii ki, teknik kapasitesi üst seviyede olan Delgado başta olmak üzere diğer oyuncuların bir sakatlığı, kapanmayacak yaralar verebilir.

Başkan’dan başkana...
Futbolda doğru konuşana; tu kaka gözüyle bakıyorlar! Önce Haluk Ulusoy, mili takımı takip eden gazetecilerin onuruna verdiği veda yemeğinde konuştu. Topa tutuldu! Vay efendim, nasıl savaş açarmış. Siyasetin gölgesinde oluşturulan yeni federasyonda toptan anlayan bir kişi yok! Nasıl ‘atama’ kongre yapıldığı, kimlere ne sözler verildiği ortada. Ulusoy’un, yönetime alıp adını duyurdukları arkasından vurdu. Maaş verip, işe başlattığı Lütfi Arıboğan, kayyuma ardından da başkanvekilliğine getirildi, bu arada zam da aldı! Bu kadar nankörlük var, ama üç maymunu oynuyoruz hep birlikte. Bir de çıkıp konuştu diye kızıyoruz. Sussa olmazdı sanki!
Bir diğer konu da Kulüpler Birliği. Daha düne kadar birliği tanımayan Aziz Yıldırım başkan oldu. Hem de kendisine en ağır suçlamada bulunan İlhan Cavcav’ın gölgesinde. Hayırlı uğurlu olsun. Futbolumuzun önü açıldı. Konu Fenerbahçe’den açılmışken öyle bitirelim. Beşiktaşlılar, “Liverpool çıkmasın” diyorlardı. Dilekleri kabul oldu! Chelsea karşısında şimdi başarı dileniyor, Liverpool olsa durum tersi olurdu sanırım!

YORUM YAZ