MENÜ

Avrupa'nın da zirvesinde

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Ligde lider durumda bulunan Kartal, UEFA kupasına hızlı girdi. İsrail’e eksik kadrosu ile sıkıntılı giden Güneş’in ekibi, etkili futbolunu galibilet ile taçlandırdı. Beer Şeva,rövanşta
İstanbul’a turistik ziyaret için gelme, Kartal ise tur hazırlıklarına şimdiden başladı.

Taktik savaşları

Her iki takım da maça önce gol yememe düşüncesi ile başladı. Beer Sheva, oyunu kendi alanında kabul etti. Uzun toplar ve ani ataklarda gol aradı. Beşiktaş, topa daha fazla sahip olan ekipti. Çok pas yaptılar. Ancak orta alanda yaratıcı özelliği olan, Talisca, Oğuzhan ve hatta Gökhan İnler kenarda olduğundan, sürekli yan pas vardı. Bu durum da, rakibin işine geldi. Oyunu dikine oynayan, Quaresma, Babel ve Cenk kopuk kaldılar..

Kartal bir dakika dayanamadı

Beşiktaş, ataklarını Q7’nin görev yaptığı sağ kanada taşıyınca öne geçti. Portekizli yıldızın sağdan yaptığı ortada gelen topa ön direkte Cenk vurdu. Rakibin hamlesi ile gol geldi. 43’te öne geçen Kartal, bir dakika skoru tutamayıp topu kalesinde gördü. Kaptan Barda, kalabalık savunma arasında devrenin sonucunu belirledi: 1-1.

Pas trafiği aksayınca

tütlü artıramıyor. Atağa çıkılırken, kaptırılan toplar takamı olumsuz etkiledi. Gereksiz yorgunluk yarattı. Fizik gücü üstün rakibe karşı, bu tür hatalar orta alan etkinliğini azalttı.

Marcelo direğe takılınca

İkinci yarının hemen başında Marcelo’nun kafa şutu üst direkte patladı! Bu gol olsa, bambaşka bir ikinci yarı çıkacak ortaya. Olmadı, İsrail temsilcisi taraftarının da desteği ile cesaret bulup, gol denemelerinde bulunmaya başladı.

Kralın dönüşü

Ligde son haftalarda sessiz kalan Cenk Tosun, Avrupa’da patladı. Yıldız oyuncu ilk goldeki katkısı sonrası, 60’ta takımını bir kez daha öne geçirdi. Ceza alanı üstünden son derece düzgün vuruşla skoru 2-1’e taşıyıp, Sheva’nın direncini kırdı. Golden sonra Fabricio, Radi’nin gollük şutunda direğin dibine uçarak inanılamaz bir kurtarışa imza attı.

Direkler korudu

Talisca oyuna girdikten sonra, orta alan kurgusu tamamen değişti. Bu yarıda pek ortada gözükmeyen Quaresma oyuna dahil oldu! Babel yer değiştirip rakibi şaşırttı. Brezilyalı futbolcunun sahaya kattığı zenginlik bununla da kalmadı. Bir şutuda direkten dışarı gitti. Maçta son sözü ise Talisca’nın pasında Atiba söyledi: 1-3. Devler Ligi’ne dramatik şekilde veda eden Kartal, final düşlediği UEFA’da tur için büyük avantaj yakaladı.

YORUM YAZ