MENÜ

4 takviye gerek

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Beşiktaş, yeni sezonu açalı bir aya yakın süre oldu. Kamp ve hazırlık maçlarını, diğer idman ile çift kaleleri takip ediyoruz. Şenol Güneş’in etkisi ile ilk günlerde yaşanan gerginlik, yerini sakinliğe bıraktı. Bıraktıkça da, takımın gerçek kimliği ortaya çıkıyor. Adı üstünde hazırlık maçlarında alınan skorların önemi yok. Ancak sistem ve futbol anlayışı olarak çok şeyler ifade ediyor. Buradan hareket ile aynı yola çıkıyoruz: Transfer... 4 takviye olmazsa, olmaz... İzlenimlerimizin ışığında şunu kesinlikle diyebiliriz. Bu takıma 4 üst düzey futbolcu lazım.

Kaleciler yeterli değil

Fabri, iyi kaleci. Şöyle biraz geriye bakalım. İspanya’dan bonservisi elinde geldi... İspanyol eldiven, Beşiktaş’ın yedek kalecisi olmalı. Hedef Şampiyonlar Ligi’nde yarı final. Ya da UEFA Kupası ve aynı anda lig şampiyonluğu. Bunları önüne koyuyorsan, en önemli yer olan 1 numaran da, adı gibi ‘bir’ numara olacak. Bu hedeflere giden Avrupa’nın devleri bunun en güzel örneklerini taşıyor.

Acil stoper lazım

Marcelo’nun ayrılması defans bloğunu çökertti. Pepe-Marcelo mükemmel olurdu. Takımda stoper çok. Mitroviç, Franco, Miloseviç, Tosiç, sakatlanan Atınç, hatta defansta görev yapabilen Necip... Ancak hepsinin katkısını toplasak Marcelo’ya yanaşamaz. En az Marcelo düzeyinde olan birine ihtiyaç var. Acil!

Q7’nin alternatifi yok

Gökhan İnler’in gönderilmesi hata. Atiba, bu sezon her maçı çıkarır mı, zor! Hadi Tolgay ve Oğuzhan ile takviye yapıldı, ya kanatlar? Sol taraf; Caner, Adriano ve Babel ile idare edilebilir. Sağda tek Quaresma var. Nani, Lens gibi isimler geçti. Henüz sonuç yok. Başkan ve ekibi çalışıyor. Umarız bu veya bunlar düzeyinde biri alınır. Orkan, bu yükü taşıyacak ya da kadroyu zorlayacak seviyede değil. En azından şimdilik...

Gomez ve Ba’dan ışık var

Yönetim; Demba Ba ve Mario Gomez etkisi yaratacak isim peşinde. Bu arada Gomez eşini ikna ederse, Ba da sakatlığı temiz çıkarsa geri dönebilir. Bunların yanında aday enflasyonu var. Cenk ve Mustafa an itibari ile tam hazır değiller. Bu iki yardımcı forvetin belki de kafa olarak sıkıntıları var. Yeni santrfor banko oynayacak, bunlar zorlayacak. Zor iş. Amma, pes etmeden mücadele edilmeli.

YORUM YAZ