MENÜ

Ndiaye Selçuk'un tahtını sallar!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Badou Ndiaye tam bir teknik adam oyuncusu. Yani onunla çalışacak hoca etkili özelliklerini doğru kullanabilirse ödenen bonservis ücretinden daha fazla katkı sağlar. 3 taksitle 350 bin Euro bonservis ödeyerek onu kadrosuna katan Osmanlıspor’da sergilediği performans tam da bunun izahı.

Hem top kaptı hem ateşledi

Hızlı oyun ustası Mustafa Reşit Akçay’ın Osmanlıspor’u, son iki sezonda Süper Lig’in en fazla dripling yapan, topu 2. bölgeden 3. bölgeye en hızlı taşıyan takımdı. Sadece geçen seneden örnek verecek olursak en fazla dripling yapan 2. takımdı. Ndiaye ise geçiş oyununda hep merkez isim oldu. Aldığı ya da kaptığı her topu süratiyle kaleye taşıdı. Umar ve Regattin gibi etkili kanat silahlarını sahada ateşleyen isimdi. Bruma ve Castillo’dan sonra ligin en fazla adam eksilten oyuncusu ayrıca.

Tudor bunu düşünmüş olabilir

Galatasaraylılar’ın belki de son yıllarda en çok isyan ettiği konu; Selçuk İnan’ın yan ve geri paslarıyken Tudor’un Ndiaye’yi, bu özellikleri ve rakamları dikkate alarak transfer ettiğini düşünüyorum. Eğer haklıysam da yeni sezonda Selçuk İnan’ın yerinde takımın patlayıcı gücü olarak izleriz Ndiaye’yi.

Dinamik bir orta saha olur

Ndiaye önde oynayan takımda kilit açan 10 numara değil, rakibin en ufak zaafında topu direkt kaleye taşıyan, savunma arkasına hızla sarkan ve son vuruşları affetmeyen gerçek bir 8 numara. Bu iyi bilinmeli. Süper Lig’de attığı gol 17, asistin ise 6 olması da bu yönünü yeterince anlatıyor sanırım. Top kapma yüzdesi de oldukça yüksek olan Ndiaye’nin geçen sezon oynadığı 26 maçın 25’inde 90 dakika sahada kaldığını da söylersek Aslan’ın artık ne kadar dinamik bir orta sahaya kavuştuğunu anlatmış oluruz.

Takastakiler belli değil

Osmanlıspor Teknik Direktörü Bülent Uygun, Ndiaye transferinde kontrat gereği Galatasaray’dan almaları gereken 3 genç oyuncuyu henüz belirlemediklerini, araştırmalarının
devam ettiğini söyledi.

İşte maliyeti

Galatasaray, bu transfer için Osmanlıspor’a 7.5 milyon Euro bonservis bedeli ödeyecek ve 3 genç oyuncuyu bonservisiyle birlikte Başkent kulübüne gönderecek. Senegalli orta saha oyuncusuna da senelik 2.2 milyon Euro garanti ücret
ödenecek.

YORUM YAZ