MENÜ

Son şampiyon kupaya başlıyor

Abone Ol Google News

Bordo-Mavililer, ‘Türkiye Kupası’nın son şampiyonu’ unvanıyla bugün sahaya çıkıyor... Rakibi Adana Demirspor, hoca değişikliği ve kadro dışıların yaşandığı ortamda bu karşılaşmayı moral fırsatı olarak görüyor. Abdullah Avcı farklı bir kadro oynatacaktır ancak yoğun rotasyon sıkıntı yaratabilir.

Haberin Devamı

Kabul etmek gerekir ki, eşleşmeler içinde mücadele gücü yüksekliği ile çok şey vaat eden bir karşılaşma olacak. İki kulvardan da Avrupa’ya gitmenin yolunu aramanız gerekirken; en kısa yolun da burası olduğu malum. Durum böyle olunca, rakibinin de bu düzeyin en güçlülerinden olduğu kolay bir karşılaşma olmayacağı aşikar... Zor bir rakibe karşı, ürettiği futbol da ortada iken ne tür bir rotasyona gidecek Abdullah Avcı, merak konusu. Stoper rotasyonu gelebilir. Maçın gidişatına göre orta alanda ve forvet hattında alt yapı oyuncuları görebiliriz. Ancak yoğun rotasyon sıkıntı oluşturabilir. Adana Demirspor’da da işler iyi gitmiyor.

Zoru kolaya çevirebilir

Teknik adam değişikliği ve kadro dışıların da yaşandığı bir ortamda, bu karşılaşma hem çıkış hem de moral açısından bulunmaz bir fırsat onlar adına. İyi defans ve orta alanları var... Trabzonspor, kadrosunun gerçeklerine uygun hareket eder, 4 haftadır uygulanmaya çalışılan ‘oyuncu değil oyun bazlı’ disiplinli değişiminden taviz vermezse zoru kolaya çevirebilir. Turu geçmek kadar, son Kayserispor mücadelesinin ardından bugün coşkulu futbol oynamak da önemli.

Haberin Devamı
YORUM YAZ