MENÜ

The Birds yani Kuşlar 1963

Abone Ol Google News

Alfred Hitchcock unutulmaz yapıtı Kuşlar’ı 1963’te sinema dünyasına armağan etti. Senaryoda 11 aralık cuma 14 ; kırküç ‘te başlamıştı herşey! Ve Kuşlar filmi olağanüstü bir sinema eseri olup, unutulmazlar arasına girdi.

Haberin Devamı

Gelelim kuşların spor kulüpleri safhasına! Galatasaray kuşlarının, ne zaman icraata geçtiği konusunda, kesin bilgi sahibi değilim. Çocukluğumda ; Torik Necmi, Kova Osman, Baba Özer, Kamil Altan ve Coşkun Özarı gibi cennetlik büyüklerim ‘ispiyoncu’ namıyla maruf kimliklerden, söz ederlerdi . Kuş değil, ‘ispiyoncu’ terimi vardı o zaman!

Alp Yalman döneminde, ispiyoncu tabiri değişti ve yönetim kuşları(!) uçuşmaya başladı! Nasıl mı ? Alp Yalman’ın son döneminde; önce çağrı cihazları, ardından da cep telefonları devreye girmişti ya!

Florya’daki yönetim kurulu toplantısında ‘kuş’ tuvalet bahanesiyle dışarı çıkar ve şakırdı! Şakıma sonrası ‘yahu yönetim sırlarını kim sızdırıyor acaba ?’ Mevzuu gündeme geldiğinde, az önce tuvalette şakıyan kuş, en çok küfür eden olurdu! Tıpkı ofsaytı bozan futbolcunun ‘ofsayt hocam!` diye, herkesten önce el kaldırması gibi !

Haberin Devamı

Fatih Altaylı ; Galatasaray kasası, fena halde boşaldığı dönemlerde, üst düzey yönetim görevleri ifa etmiş biri. Üstelik kuşlarla aynı masada ve finansçılar(!) Sefaköy’de.Üstelik gazeteci işi de devrede ! Şakıyanların kim için öttüğünü, iyi bilenlerden biri yani! Merak ediyorum şimdi Galatasaray başkanına, en olmayacak şekilde hitabeden biri, o zamanlar ne diye sessizdi ?

Alfred Hitchcock ‘un kuşları nasıl unutulmazsa, Galatasaray’ın bilumum cast ekibi de, aynı kriterler içindedir. Sinan Kalpakçıoğlu, Nuray Dayı, Cengiz Akıncı, Serdar Eder, Mustafa Turgun ve Fatih Altaylı ‘Kuşlar’ korku filmi senaryosunun, olmazsa olmaz aktörleri mi yoksa ? Mesela olabilir ya ! Alp Yalman, Hıncal Uluç, Adnan Polat, Kaan Kançal, Yusuf Günay, Abdurrahim Albayrak farklı bir ‘ starman ‘ hayaline, girişmiş olabilir mi acaba ?

Derneğe içinden çıkamayacağı borçları yükleyen, TFF ye ve SPK’ya bilgi veren, hem futbolcu hem de menajer kimliklere bereket kulüplere ise felaket yağdıran, buluta el veren, bir takım Galatasaray sevdalılarını da (!) konuşacağız tabii...

Kulüpte her cins kuş var... Akbaba, kanarya, kerkenez, papağan, kulüpkakan ne ararsan yani!

YORUM YAZ