MENÜ

Şu mektepler olmasaydı!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Maarif vekili demiş ki ‘şu mektepler olmasaydı, maarifi ne güzel idare ederdim’ diye. Polat’ta ‘şu 90 dakikalar olmasaydı, Galatasaray’ı ne güzel idare ederdim’ demiş midir? Oynamadan ‘lider’ oldular. Ya bir de gereği gibi oynasalar?

Arınç’ın danışmanı ‘henüz 3. golü görmediniz’ demiş. Aziz Yıldırım ummadığı gün ‘Galatasaray liderliğini’ gördü. Daha ne görsün? Yetmez mi, sinirlerinin bozulmasına? Üstelik Fenerbahçe mükemmel oynarken, istirahatteki zirveyi yakalamış!

Sakaryaspor kümeye yolcu edilirken, Özhaseki ve Melih bey el sıkışmıştı! Onursal Başkan’da daha ne marifetler varmış da, ancak basireti bağlanınca bağırdı.

Şu çifte sözleşme meselesi de ‘eşşeğin boyanıp, babaya satılması’ uyanıklığından farksız yani. Sahi! Hurma nereliydi?

Surinam asıllı, Hollandalı Franklin Edmundo Rijkaard’ın ilginç bir istatistiği elime geçti. Kazanma oranları Hollanda’da yüzde 36, Sparta Rotterdam’da yüzde 12, Barcelona’da yüzde 61, Galatasaray’da da yüzde 69... Kendim dahil, tüm sallayanlara soruyorum ‘şimdi ne diyeceğiz?’ ‘Şey basın, bunu da yazın’ mı?

Yukarıda ‘mektep’ dedim... Polat’ın da sinirleri bozulmuş mudur acaba? Öyle ya! Hükümet TSK’nın, yönetim de mektebin yıpratılmasına asla ses çıkarmıyor. Belki hoşlarına da gidiyor! Ülkemizde gelenek ve göreneklerin iğdiş edilmesiyle ilgili, ilginç bir süreç yaşıyoruz. İlk sınav Galatasaray camiasının... Mekteplisi, mektepsiziyle.

Adnan Öztürk Polat’a karşı, ilk ciddi aday olarak bugün açıklama yapacak. Allah yardımcısı olsun. Medyatik ‘şakşak’ destekli iktidar karşısında, işi oldukça zor. ‘Şakşak alayı’ tutarlı ve sözünün eridir... Öztürk sandıktan çıkmadıkça, sutrelerinden milim dahi kıpırdamazlar!

Benim kriterim farklı. Dürüst, sözünün eri Galatasaraylı Hayri Kozak listede olacak mı, olmayacak mı? Öztürk hiç kimsenin cesaret edemediğini yapacak mı?

YORUM YAZ