MENÜ

Olacak iş mi? 'Pes' yani!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Sakarya hemen her kategoride, 54. ve sonraki sıralarda. Üzülür, sebeplerini düşünürüm zaman zaman. Öyle ya! Eğitimden, istihdama, ekonomiye, -dünya çapında sporcular yetiştirmesine karşın-, sportif yarışlardaki vaziyet, neresinden tutsan, elinde! Cevaplar, bürokrat ve siyasetçi aymazlıkları içinde! Sakarya’nın böylesi zihniyet hamilleri komutasında, varabileceği hiçbir yer yok. ‘Ayakta uyuyup, otel parası vermeyenler’ statüsünde uygun adım gidiyoruz! Ehhhh. Parlamenterlerimiz de ‘şeffaf’ ötesi ya! Görebilen yok zaten. Doğa harikası Sapanca gölümüz var. Bu gölün etrafında binlerce site, bir dolu sanayi kuruluşu, göl kaynaklarını her geçen gün kurutan su işletmeleri var. Tüm bunlara yol veren anlayış, Fenerbahçe kürek tesislerine göz dikmiş. ‘Pes’ yani...’Yuh’ yani. Aklı başında kentler spor kurumlarını cezbetmeye çabalarken, biz itmeye çalışıyoruz. Olur mu?

ADASU işletmesi, ‘göl havzasına’ zarar verecek en az 1000 neden varken ve Fenerbahçe tesisi bu 1000’in içinde dahi yokken, ilk sıralara alıp yıkım kararı çıkartıyor... Olur mu? Tesise yazık, şu anlayışa yazık. Ahşap kayıkhane, nasıl bir kirlilik nedeni olabilir? Yıkım işine dalanların, ‘düşünce kirliliği’ nedeni olabilir!



Bu ‘yıkım’ iştahına ‘dur!’ denilmeli. Zararı sadece Fenerbahçe Kulübü’ne olmaz. Elli yerden davet alır ve giderler. Sonra ne olur? Her tarafı güdük uygulamalarla rezil edilmiş Sakarya vilayeti, Avrupa çapında bir spor merkezi hedefinden de olur.

Sakaryalı; Fenerbahçe kürek tesislerinin yıkılmaması için, gerekeni yapmalı ve tepkisini koymalı. Bizler şehrimiz için ‘bir demet maydonoz ekeni dahi, sırtımızda taşırız’ derken, tesis yapana bu eziyeti reva göremeyiz. Adasu yetkilileri bırakın küreği, spordan dahi habersiz galiba. Zihniyete bakar mısınız? Fenerbahçe ve diğer kulüplerimiz, göl çevresi spor cazibe merkezi yapılararak kazanılmalıyken, ‘yıkım’ hesapları yapılıyor ve bu düşüncenin altında kimbilir neler yatıyor? Öğrenirim!

YORUM YAZ